4. Faceti miscare
Femeile care au nascut pe cale naturala se pot implica in activitatea fizica mult mai devreme decat cele care au nascut prin cezariana. Stilul de viata pe care l-ati avut inainte de sarcina este unul dintre factorii care trebuie luati in considerare daca vreti sa va apucati / reapucati de sport.
Cuprins:
Daca nu ati facut prea mult sport nici inainte de a deveni mame, incepeti cu miscare fizica moderata cum ar fi cate 20 de minute de plimbare, exercitii de stretching pe care sa le cresteti gradual in dificultate si durata.
Plimbarile zilnice cu copiii, fie ca impingeti un carucior sau ii purtati in sistem, sunt o buna modalitate de a reveni rapid in forma. Se credea la un moment dat ca exercitiile fizice diminueaza productia de lapte matern, insa studiile recente au demonstrat ca acest lucru nu este adevarat.
5. Nu exagerati!
Este normal sa pierdeti cate 0,5 kilograme pe saptamana. Daca vi se pare putin, ganditi-va ca kilogramele in plus s-au acumulat in 9 luni si corpul are nevoie de timp pentru a-si reveni la forma initiala.
Dietele stricte nu sunt recomandate in timpul alaptarii intrucat pot reduce productia de lapte si pot secatui corpul mamei de energie si de nutrienti. Nici macar popularele diete bazate pe proteine nu sunt recomandate in timpul alaptarii. Corpul mamei are nevoie de carbohidrati pentru a produce lactoza, „zaharul” din lapte.
Nu va faceti prea multe griji din cauza kilogramelor in plus. Veti reusi sa scapati de ele treptat in timp ce alaptati daca alegeti un stil de viata sanatos si faceti miscare regulat.
Citeste si:
SANII NU SE LASA DIN CAUZA ALAPTARII! 10 MOTIVE PENTRU CARE SANII SUNT FENOMENALI | DEMAMICI.RO
ALAPTAREA NU AR TREBUI SA DOARA! CUM SA SCAPI DE „FURIA LAPTELUI” SI DE RAGADELE MAMARE