5. Fii atenta la mediul in care bebelusul isi face somnul
Bebelusii sunt deosebit de sensibili la factorii de mediu. Asadar, daca este prea cald sau prea frig, cel mai probabil nu vor vrea sa adoarma prea repede. Daca simt mirosuri puternice de produse de curatenie, odorizante de camera etc, probabil ca somnul le va fi intrerupt.
Daca noaptea, aprinzi becul sa le schimbi scutecul, bebelusul s-ar putea sa refuze sa se intoarca la somn. Daca ai schimbat detergentul si il deranjeaza mirosul sau il mananca pielea, vei avea din nou o problema cu somnul. La fel se intampla si cu zgomotele, temperatura, umezeala.
Tine cont de factorii de mediu daca vrei ca micutul tau sa aiba un somn linistit.
6. Incearca somnul in miscare
Poti apela la un sistem, dar micutul poate adormi in masina (tineti cont de faptul ca scaunul de masina nu e un loc potrivit in care copilul sa petreaca un timp indelungat). Daca vreti sa iesiti din casa, la cumparaturi, plimbare, excursii, drumetii, cei mici pot adormi foarte usor in sisteme de purtat.
Cei mai multi dintre bebelusii sub 6 luni isi fac unul dintre somnuri „in miscare”, fie ca este vorba despre carut, sistem, scaun de masina etc.
Sfaturi oferite de: Lauren Heffernan, Certified Infant and Child Sleep Coach
Citeste si:
SOMNUL COPILULUI PANA LA 2 ANI! CATE ORE TREBUIE SA DOARMA PE ZI | DEMAMICI.RO
REGRESIA SOMNULUI IN PRIMUL AN DE VIATA AL BEBELUSULUI! CUM SE MANIFESTA SI CE E DE FACUT
7 LUCRURI PE CARE NU AR TREBUI SA LE FACI DACA BEBELUSUL NU TE-A LASAT SA DORMI O NOAPTE INTREAGA