6 modalitati prin care iti poti adormi mai repede copilul in primele 6 luni de viata – Incearca-le si te vei putea odihni si tu | Demamici.ro

Primele sase luni din viata unui bebelus se pot dovedi epuizante, mai ales in ceea ce priveste somnul. Unele mamici au copilasi cu reflux, cu colici, altele au micuti care dorm toata noaptea inca din primele luni de viata. Copiii sunt diferiti, insa exista cateva modalitati pe care le poti pune in practica si care l-ar putea face pe micutul „terorist” sa doarma mai mult.

1. Tu iti cunosti copilul cel mai bine

Toata lumea se pricepe la dat sfaturi. Mamicile te asalteaza cu sugestii fel de fel despre cum trebuie sa faci pentru ca bebelusul sa doarma mai bine. Asculta-le, insa alege acele informatii pe care tu le consideri utile pentru tine si copilasul tau.

Ai incredere in instinctele tale. Nu te stresa ca nu faci lucrurile cum trebuie sau cum ti-au spus alte mamici.

James McKenna, specialist in co-sleeping: „Pune in practica ceea ce functioneaza pentru familia ta si ai incredere ca tu stii cel mai bine ce ar putea merge in cazul bebelusului tau. Tu esti cea care petrece cel mai mult timp cu bebelusul si fiecare copil e diferit.

Nu exista un template al relatiilor pe care trebuie sa-l aplicam. In ceea ce priveste somnul, multe familii dezvolta pareri diferite despre „unde” si „cum” ar trebui bebelusul sa doarma.

Parintii care au idei mai putin rigide despre cum si unde ar trebui sa doarma bebelusii sunt in general mai fericiti, iar probabilitatea de a fi dezamagiti ca micutii nu nu incadreaza in anumite tipare de somn e mult mai mica.”

2. Nu exista modalitati negative prin care iti poti adormi copilul

Lasati-va copiii sa adoarma asa cum vor, fie ca adorm la san, cu suzeta, in acelasi pat cu voi, leganati etc. Pana si adultii fac anumite asocieri cand vine vorba de somn. Unii citesc, prefera un anumit tip de asternuturi, unii adorm pe muzica sau anumite sunete de relaxare etc.

Daca copiii au dezvoltat obiceiul de a adormi pe voi in timpul zilei si nu puteti sta asa cu ei ore in sir, asteptati pana cand intra in somnul profund si mutati-i pe pat.

3. E absolut normal ca bebelusii sa se trezeasca des noaptea

Nou-nascutii au doua etape ale somnului: somnul activ si cel profund. Din fericire copilasii petrec mai mult timp in somnul activ, mai ales intre 02:00 si 06:00, ceea ce inseamna ca in aceasta perioada se pot trezi mai repede.

Spunem din fericire pentru ca asa isi pot anunta mama daca le e foame, frig, cald, daca trebuie schimbat scutecul sau nu pot respira corespunzator. Instinctul de supravietuire este cel care ii face sa se trezeasca pentru a-si anunta parintele ca ceva nu este in ordine.

Ciclurile lor de somn sunt mult mai scurte decat ale noastre, ale adultilor. Dureaza intre 50 si 60 de minute, de aici si „foiala” din ora in ora. Somnul activ are si alte beneficii. In timpul sau creierul nu se „odihneste”, ci se dezvolta mai rapid.

4. Evitati suprastimularea

De cele mai multe ori avem tendinta de a uita ca bebelusii sunt mici si ca totul e nou pentru ei. Pana si o plimbare reprezinta o modalitate de stimulare a simturilor pentru ei – zgomote noi, mirosuri noi, alte lucruri care le acapareaza privirea.

La fel se intampla si cu jucariile. Fiecare lucru nou cu care vin in contact ii stimuleaza si ii consuma, asa ca abtine-te sa le fluturi prin fata 10 jucarii in acelasi timp. Nu-i faci vreo bucurie, ci reusesti sa-l „zapacesti”. Inainte sa-l pui la somn evita orice tip de stimulare.

CONTINUARE

Page: 1 2

Share

Articole recente

Actrița Anca Dinicu a născut. Ce prenume a ales pentru micuțul său | Demamici.ro

Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…

6 ore

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună