Cuscusul contine foarte multe vitamine, minerale si fibre, fiind unul dintre cele mai sanatoase produse pe baza de cereale. El poate fi integrat in alimentatia bebelusului de la 7-8 luni. Va propunem o reteta de cuscus cu legume rapida si usor de facut.
Ingrediente
1 canita cuscus
1 morcov
3-4 felii de zucchini
cateva rondele de ceapa
fasole verde
Mod de preparare
Legumele se gatesc la aburi, dupa care se paseaza cu furculita. Cuscusul se prepara astfel: la o masura de cuscus se adauga o masura si jumatate de apa clocotita. Puneti apa la fiert. In momentul in care fierbe adaugati canita de cuscus si acoperiti pentru 10 minute. Mai amestecati din cand in cand cu o furculita, pentru afanare.
Adaugati legumele pasate peste cuscus si puteti servi. Daca doriti ca amestecul sa aiba consistenta de piure, benduiti legumele facute la abur si cuscusul gatit dupa indicatiile de mai sus.
Beneficiile cuscusului
Cuscusul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. 100 g de cuscus au doar 150 kcal. Pe langa faptul ca are putine calorii, cuscusul ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si reduce colesterolul rau. Cuscusul are vitamine (acid folic, B8, B3, K), fibre alimentare si minerale (potasiu, fosfor, calciu).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.