Hidratarea bebelușului. Câtă apă ar trebui să bea copilul meu? Hidratarea bebelușului este foarte importantă, mai ales când temperatura de afară este una ridicată.
Atât sugarii, cât și copiii mici, prezintă un risc crescut de deshidratare. Activitatea lor metabolică mult mai intensă determină și producerea unei cantități mai mari de căldură.
Potrivit specialiștilor, în perioadele caniculare, copilul ar putea să primească chiar și dublul cantității de apă pe care o primește în mod normal.
Vârsta este criteriul principal după care părinții ar trebui să se ghideze în hidratarea bebelușului lor.
Bebelușii sub 6 luni și care sunt alăptați la sân nu au nevoie de apă, deoarece laptele matern le asigură hidratarea optimă.
Hidratarea bebelușului și cantitățile recomandate
Cantitatea de apă zilnică se stabilește în funcție de greutatea copilului. În zilele de vară călduroase, se recomandă 50-100 ml de apa pe kilogram.
Dacă copilul cântărește 7 kilograme, cantitatea de apă primită pe zi va fi de 700 de ml.
Lichidele se pot oferi atât în timpul meselor, dar și între mese.
Chiar dacă copiii vor fi tentați mai degrabă să bea din sucuri de fructe, medicii recomandă să nu faceți exces de ele.
Dacă totuși vreți să-i oferiți și alt tip de lichide pe lângă apă, optați pentru sucurile pregătite în casă, ceaiurile și compoturile neîndulcite.
Un bebeluș are voie să bea într-o zi cel mult 50 ml de suc de fructe și până în 200 ml de compot. Lichidele trebuie să fie servite cât mai aproape de temperatura camerei.
Totuși, nu faceți exces cu lichidele dulci care nu asigură hidratarea bebelușului decât temporar. Astfel de lichide dulci cresc diureza și au un efect mai degrabă deshidratant. Nu uitați că apa rămâne cea mai bună variantă pentru potolirea setei copilului și menținerea organismului său hidratat.
Vezi si: Totul despre deshidratarea la copii. Cum se recunoaste si cum se trateaza | Demamici.ro
Vezi si: Apa plata folosita in prepararea hranei bebelusilor nu se fierbe | Demamici.ro