Un băiețel de 6 ani din Bihor a murit după ce s-a rănit accidental cu un cuțit. Se juca cu frații lui. Un băiețel din județul Bihor a murit după ce s-a rănit cu un cuțit.
Cuprins:
Micuțul în vârstă de 6 ani a ajuns la spital în data de 18 iulie, înjunghiat în piept, în zona inimii.
Mama le-a spus medicilor că băiatul s-a accidentat în timp ce se juca cu frații lui.
Femeia a fost cea care a sunat la 112, speriată când și-a văzut copilul căzut peste o masă pe care se afla un cuțit.
O ambulanță a sosit la adresa familiei, iar băiețelul a fost transportat la Unitatea de Primiri-Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Oradea.
„Copilul a ajuns în stop cardio-respirator, a fost resuscitat. Imediat după ce a ajuns, se bănuia că un vas mare a fost secţionat şi după o jumătate de oră a intrat din nou în stop cardio-respirator. Timp de o oră s-a încercat resuscitarea, dar nu s-a reuşit”, a explicat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU – SMURD Bihor.
Un băiețel de 6 ani din Bihor a murit după ce s-a rănit accidental cu un cuțit. Procurorii au deschis o anchetă
Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Alin Leucea, în caz a fost deschisă o anchetă pentru omor. Procurorii au efectuat, în acest sens, mai multe audieri pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs tragedia.
„Deocamdată, nu s-a stabilit exact ce s-a întâmplat, dacă părinţii erau în încăpere ori erau ieşiţi. Există mai multe ipoteze, printre care şi că băieţelul a fost înjunghiat accidental de un copil mai mare, însă audierile vor continua, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat“, susţine Leucea.
Medicii atrag atenția părinților în astfel de accidente care se pot dovedi fatale. De cele mai multe ori, ele au loc în a doua parte a zilei, atunci când părinții sunt mai obosiți și nu mai își supraveghează la fel de bine copiii.
Sezonul estival aduce noi pericole pentru copii. Copiii mor prin înecare in mod silențios. Părintii nu-și dau seama când se întamplă totul
In foarte multe cazuri de deces prin inec la cei mici, parintii sunt in preajma, la cativa pasi, insa nu au idee ca acestia mor langa ei.
Iar motivul il constituie faptul ca nu stiu exact la ce sa se uite, pentru ca acestia considera ca inecul este violent si galagios.
In acest caz, autorul Mario Vittone a sesizat, pentru slate.com, principala cauza a accidentelor tragice de acest fel si a semnalat greselile pe care oamenii le fac, incepand de la prejudecata despre cum arata inecul.
„În unele cazuri, adulţii au privit direct către victimă, fără să aibă habar de ce se întâmplă.
Exceptând cazuri rare, oamenii care se îneacă nu sunt în stare, fizic, să strige după ajutor. Sistemul respirator este menit pentru respiraţie. Vorbirea este secundară. Respiraţia trebuie să aibă loc înainte de acţiunea în sine de a vorbi,
Dacă nu este salvat la timp, omul care se îneacă poate rămâne la suprafaţa între 20 şi 60 de secunde”.
Citește aici sfaturi esențiale pentru părinți, înainte să mergi cu copilul la plajă sau piscină