O fetiță de 5 ani a paralizat temporar pe partea stângă și nu a mai putut vorbi 12 ore, după ce a fost mușcată de o căpușă. O mușcătură de căpușă s-a dovedit a fi extrem de periculoasă pentru o fetiță de 5 ani din statul american Mississippi.
Cuprins:
Micuța Kailyn a rămas paralizată, miercuri dimineață, și nu a mai putut nici măcar vorbi, după ce mama ei a găsit o mușcătură adâncă de căpușă pe scalpul ei, potrivit Daily Mail.
Jessica Griffin, mama fetei, a observat primele semnale în dimineața zilei de miercuri, atunci când fetița s-a trezit. Kailyn a căzut din picioare când s-a dat de dimineață jos din pat, iar inițial mama a crezut că micuța e pur și simplu somnoroasă.
În timp ce o pieptăna, și-a dat seama că nu vorbește nici foarte clar și tot atunci a descoperit și o mușcătură de căpușă pe scalpul ei.
O fetiță de 5 ani a paralizat temporar pe partea stângă și nu a mai putut vorbi 12 ore, după ce a fost mușcată de o căpușă
Jessica Griffin s-a prezentat de urgență cu fetița ei la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu paralizie temporară, pe partea stângă. Se pare că o astfel de reacție a organismului este cauzată de o neurotoxină găsită în saliva căpușei.
Medicii au asigurat-o pe mamă că nu mai e niciun pericol, iar căpușa a fost îndepărtată, urmând ca simptomele să dispară în 12-24 de ore.
Mama fetiței care a fost mușcată de căpușă a plecat acasă cu fetița complet recuperată, însă și-a dorit să-și împărtășească povestea cu mamele de pretutindeni.
O mușcătură de căpușă poate cauza reacții severe, inclusiv insuficiență respiratorie și, implicit, moarte.
Vezi si: Un baietel de 2 ani a stat in coma o saptamana dupa ce a fost muscat de o capusa| Demamici.ro
Cum sa procedezi atunci cand copilul a fost muscat de o capusa
„Procedura pentru îndepărtarea căpușelor trebuie să o facă cineva calificat. Este absolut necesar ca această procedură să nu fie efortul unei persone fără cunoștințe riguroase deoarece exista riscul ruperii căpușei, astfel încat piesa bucală să rămâna „înfiptă” în pielea pacientului, cu toate complicațiile ulterioare…”, a spus dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru.
Daca nu puteti ajunge la spital sau nu aveti acces la o persoana calificata care sa indeparteze capusa, o puteti scoate urmand instructiunile:
- Nu aplicati substante pe zona muscaturii intrucat pot determina regurgitari ale capusei, deci un risc sporit de infectie.
- Folositi o penseta cu varf subtire si trageti perpendicular capusa, nu rotiti!
- Dupa extragere, zona afectata se curata cu solutie antiseptica: Clorhexidina, betadina, alcool sanitar. Daca nu le aveti la dispozitie, spalati zona cu apa si sapun.
Imediat dupa ce ajungeti acasa verificati bine parul si pielea, punand accent pe zona genunchilor, inghinala, axila. Faceti imediat un dus si scuturati hainele.
Vezi si: Copilul meu a fost muscat de o capusa. Ce fac? | Demamici.ro