Sarcina iti daruieste pe langa bucurii, senzatii unice, implinire si alte beneficii si kilograme in plus. Unele femei reusesc sa se mentina in limitele recomandate in timpul celor 9 luni, in timp ce altele acumuleaza kilograme cu zecile.
Cuprins:
Dupa ce isi aduc pe lume copiii, femeile vad cu adevarat rezultatul poftelor necontrolate: grasimi inestetice, piele lasata si vergeturi. De cele mai multe ori proaspetele mamici asteapta sa termine cu alaptarea pentru a incepe procesul de slabire.
Exista, insa, lucrurile pe care mamicile le pot face pentru a scapa de kilogramele in plus, chiar daca alapteaza.
1. Nu incerca sa slabesti in primele 6 saptamani dupa nastere
Programul haotic al unei mame care abia a adus pe lume un copil se poate dovedi mult prea stresant si obositor pentru a lasa timp si chef unei incercari de slabire.
Mai mult decat atat, in prima perioada de dupa nastere, cand mama isi stabileste si un program de alaptare, iar bebelusul incepe sa se obisnuiasca cu mediul extrauterin si isi formeaza si el un program de somn si masa, corpul mamei se schimba in mod natural. Pierderea in greutate survine in urma stabilirii procesului de alaptare. Peste 500 de kilocalorii se pierd intr-o zi cand mama isi hraneste bebelusul.
Mai mult decat atat, in primele 4 saptamani dupa nastere uterul se retrage si se micsoreaza ajungand la dimensiunea initiala, cea dinainte de sarcina. Studiile au demonstrat ca o femeie care alapteaza va slabi intre 0,5 si 1 kilogram pe luna in primele 4-5 luni dupa nastere.
2. Mananca sanatos
Din fericire, aceleasi alimente care sunt recomandate pentru stimularea lactatiei constituie si o alegere fericita pentru a scapa de kilogramele in plus. Ce alimente ar trebui sa consumi?
Specialistii recomanda o dieta bogata in proteine, legume verzi, fructe de padure, carne slaba, orez, oua, cereale integrale. Sunt doar cateva dintre alimentele recomandate in alaptare care te ajuta sa revii mai repede la silueta dinainte de sarcina.
Este foarte important sa nu consumi dulciuri, sucuri, prajeli daca vrei sa nu adaugi prea multe calorii meniului zilnic.
3. Ia gustari sanatoase
Mamele obosite si ocupate au tendinta de a da buzna in gustari nesanatoase cum ar fi chipsurile sau dulciurile care sunt foarte bogate in calorii, dar care nu aduc nutrientii necesari organismului. Puteti sa inlocuiti poftele de chestii nesanatoase apeland la inlocuitori.
Va e pofta de inghetata? Alegeti in loc un iaurt sau un fruct. Alegeti popcornul nesarat si tineti fructele la indemana (de preferat mai aproape decat pungile cu snacksuri sau chipsuri :).