O fetiță de 11 luni a stat 4 luni cu o baterie blocată în gât. Medicii au crezut că are amigdalită. Doctorii au crezut că micuța Sofia-Grace Hill are amigdalită sau o infecție virală, însă în urma unei radiografii au descoperit o baterie blocată în esofag.
Cuprins:
Cadrele medicale au reușit să înlăture obiectul străin în urma unei operații de 2 ore. Unul dintre chirurgii care s-au ocupat de cazul micuței a declarat că fetița se află în viață printr-o minune. Cel mai probabil bateria era foarte veche, motiv pentru care nu a provocat arsuri grave imediat după înghițire.
Părinții au dus-o pe fetiță la spital după ce aceasta începuse să refuze hrana solidă. Când medicii au descoperit bateria, obiectul făcuse deja mult rău în organismul micuței.
O fetiță de 11 luni a stat 4 luni cu o baterie blocată în gât. Medicii au crezut că are amigdalită
„Am fost șocat și nervos pe mine. M-am învinovățit, dar acum îmi dau seama că nu aveam de unde să știu ce i s-a întâmplat”, a declarat tatăl copilei, Calham Hill, potrivit bbc.com. Fetiței i s-a montat un tub pentru hrănire și pentru a preveni sufocarea. O dată la două săptămâni, micuța este supusă unei anestezii pentru a i se lărgi esofagul.
„Sofia a rămas cu o gaură în esofag care trebuie să se închidă, însă se simte mai bine de la săptămână la săptămână. Știu că șansele de supraviețuire în cazul copiilor care înghit baterii sunt minime după prima săptămână, așa că noi ne îndreptăm în direcția bună!”, a adăugat bărbatul, potrivit sursei citate.
Janet McNally, chirurg pediatru consultant la Spitalul Regal pentru Copii din Bristol, care o tratează Sofia-Grace, a declarat că supravieţuirea ei se poate datora faptului că bateria era veche şi îşi pierduse încărcătura.
Pericolul la care este expus copilul dacă înghite o baterie de dimensiunea unui nasture
Statisticile cu privire la copiii care inghit baterii in Australia sunt infricosatoare. Potrivit The Battery Controlled, aproximativ patru copii ajung saptamanal la urgente in Australia fiindca au suferit leziuni din cauza ca au inghitit baterii.
Cei care prezinta cele mai mari riscuri sunt copiii cu varsta de pana-n patru ani. „Multe baterii de dimensiunea unui nasture pot fi „invizibile” pentru parinti pentru ca jucariile vin de obicei cu baterii deja instalate.
Pentru a va tine copiii in siguranta trebuie sa analizati casa cu atentie pentru a vedea daca exista obiecte care contin baterii. Plasati-le in afara ariei lor unde nu pot ajunge la ele. Pastrati bateriile in spatii sigure si inchise,” au spus cei de la The Battery Controlled.
Pentru a face acest experiment, Sarah, directorul de la CPR, a cumparat o bucata de piept de pui de la supermarket. A pus bateria in interior, a inchis portiunea si a monitorizat procesul in urmatoarele ore, observand ca o mica vatamare a inceput sa aiba loc la doar 30 de minute.
Dupa patru ore, urmele de arsura erau extrem de vizibile si adanci. Asta se intampla si in interiorul corpului unui copil. The Battery Controlled a spus ca atunci cand o baterie ramane blocata in gatul copilului, saliva genereaza curent electric.
Vezi si: Experiment! Ce se intampla in corpul copilului care inghite o baterie
Vezi si: O fetita de 15 luni a ajuns de urgenta la spital dupa ce-a inghitit o baterie | Demamici.ro