Rețete în 5 minute pentru copii mofturoși. Recomandate pentru primul an din viața bebelușului. Fie că erupția dentară nu le dă pace, îi supără un puseu de creștere sau, pur și simplu, nu doresc să mănânce prea mult, părinții caută mereu metode prin care să reușească să își hrănească bebelușii.
Am aplicat rețetele în primul an de viață al bebelușului, au funcționat și le împărtășim cu voi.
Rețete în 5 minute pentru copii mofturoși. Recomandate pentru primul an de viață al bebelușului
Cremă de avocado cu măr
1/2 avocado copt
1 măr
3 biluțe de mozzarella
Într-un bol se pisează avocado-ul, biluțele de mozzarella și se adaugă mărul dat pe răzătoare! Se amestecă și se servește! Poftă bună!
Blinele moldovenești
1 ou
3 linguri de iaurt grecesc
sana/ kefir
Făină
Se amestecă bine compoziția, să fie mai groasă decât cea a clătitelor. Se pun bucățele mici de cașcaval, se poate pune și brânză. Apoi se pun în tigaie cu teflon, foc încet spre mediu. E gata foarte repede. Poftă bună!
Biluțe pufoase
Mascarpone
Mure, zmeură sau cireșe
Fulgi de cocos
Preparatul e gata în 5 minute: se amestecă mascarpone cu fulgii de cocos pentru a avea o consistență din care se pot forma biluțele (am făcut după ochi, nu aș ști să spun cantitatea exactă). Apoi se îndeasă o mură bine spălată în biluță (daca bebe prefera mai dulce, se pune in strop de miere pe mura respectiva, eu nu am pus). Apoi, se tăvălesc frumos prin fulgii de cocos. Poftă bună!
Sunt la fel de gustoase și peste zi dacă se păstrează la frigider în caserolă!
Paste colorate cu sos de roșii
Paste
Roșii
Ulei de măsline, usturoi, avocado
Am fiert pastele în apă, apoi le-am strecurat. Am pus la foc într-o crăticioară sos de roșii (am congelat în toamnă, de la roșii bio de țară), un strop de ulei de măsline și doi căței de usturoi. Am amestecat și lăsat la fiert pana scade sosul. Apoi l-am stins și am acoperit cu capac. Am luat jumătate de avocado și l-am pasat, apoi l-am adăugat in sos, totul se amesteca cu pastele.
Un deliciu!
Supă cremă de dovleac
Dovleac
Cartof
Morcov
Ceapă verde sau praz
Condimente, ulei de măsline, ulei de semințe de dovleac, smântână
Se fierb dovleacul, cartoful și morcovul tăiat cubulețe. După ce au fiert, se pune într-o tigaie tefal un strop de ulei, se adaugă ceapa tocată (eu am pus și ceapa verde), se adaugă puțină apă din zeama legumelor pentru a se înăbuși. Apoi se scurg legumele de zeamă, se păstrează un bol pentru a face crema cât de consistentă dorim.
Se adaugă ceapa înmuiată peste legume, se pune puțin boia dulce, turmeric, usturoi, piper și o lingură de ulei măsline sau ulei de semințe de dovleac. Se amestecă cu blenderul până devine cremoasă, se adaugă zeama de legume pentru a subția crema. La sfârșit, adăugăm 2 linguri de smântână sau mai mult în compoziție! Se asezonează cu semințe de dovleac, crutoane sau drojdie inactiva!
Sărățele cu unt și cașcaval
200 g cașcaval
200 g făină
200 g unt
1 gălbenuș pentru uns sărățelele
Chimen și susan
Se frământă un aluat din cașcavalul și untul rece date pe răzătoare și făina. Se formează o un aluat care va fi lăsat la frigider pentru o oră în folie alimentară. Se pune puțină făină pe masa de lucru, se întinde aluatul și se taie în formele dorite sau puteți pune aluatul întins direct in tavă, peste hârtia de copt, apoi îl tăiați cum doriți.
Se unge cu ou, se presară chimenul și susan. Dacă mai aveți puțin cașcaval, puteți presăra în voie. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade și se lasă până se rumenesc. Poftă bună!
Budincă de tapioca
Se fierbe tapioca în lapte de vacă/capră sau lapte vegetal până ce devine translucidă (aproximativ 15 minute).
Raportul este de 1:6 tapioca – lapte.
La final, puteți decora cu fructe proaspete, carob sau fulgi de cocos. Un deliciu!
Paste tagliatelle cu sos rece
Paste
Avocado copt
Drojdie inactivă
Pastele se fierb, în timpul acesta se ia un avocado copt bine și se zdrobeste, blenduieste, orice îl face pastă, plus doua lingurițe de drojdie inactivă. Poftă bună!
Vezi si: