Yasmin s-a născut cu sindromul Down, însă a devenit terapeut pentru copiii cu autism: „E o speranță pentru fiecare părinte.” S-a născut cu sindromul Down, însă nu a lăsat acest lucru să o împiedice să devină o inspirație și, mai ales, un ajutor de nădejde pentru alte suflete cu nevoi speciale.
Yasmin Ismail este o tânără de 31 de ani, din Constanța, care și-a petrecut fiecare zi a vieții sale luptând pentru „normalitatea” persoanelor născute altfel. A început chiar cu ea, devenind, astfel, un exemplu.
La cei 31 de ani ai săi, Yasmin Ismail demonstrează că nu există „nu se poate” atunci când îți dorești cu ardoare ceva. S-a născut cu sindromul Down, însă a absolvit Facultatea de Psihologie, iar în prezent, lucrează ca terapeut cu sfert de normă la Centrul Psihologic Marea Neagră.
De altfel, ea este unul dintre puținii angajați din țară cu acest sindrom care are studii superioare.
Yasmin își dedică timpul copiilor cu autism și îi ajută să nu se simtă stigmatizați și să-și găsească locul în această societate.
”La primul voluntariat efectiv m-au lăsat singură, nu mi-au arătat cum trebuie să lucrez cu un copil, să intervin cu câte ceva, deci a fost greu atunci”, a declarat Yasmin, potrivit antena3.ro.
În timp, tânăra din Constanța a reușit să câștige încrederea oamenilor din jurul său, iar în urma efortului susținut, aceștia i-au oferit o șansă. De 6 ani lucrează la Centrul Psihologic Marea Neagră.
„În acești 6 ani de zile pot spune că a înflorit, atât ca persoană, cât și ca terapeut. Yasmin reprezintă o speranță pentru fiecare, un vis pe care fiecare părinte îl are atunci când, din păcate, această tragedie face parte din viața lui”, a spus Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului Psihologic Marea Neagră.
Prin forțe proprii, Yasmin a reușit să îi ajute nu doar pe copiii de la Centru, dar și să îi facă pe oameni să renunțe la anumite prejudecăți față de persoanele cu sindromul Down.
„Ceea ce o face pe ea specială este perseverența de care dă dovadă în fiecare zi cu copiii, iubirea pe care o are și toată implicarea de care dă dovadă de fiecare dată”, a spus Eduard Pavel, psihoterapeut la Centru Marea Neagră.
Vezi si: Bebelus cu sindromul Down, tinut in brate de fratele mai mare | Demamici.ro