Un bebeluș de 4 luni a ajuns la spital după ce a căzut din scoica în care era transportat de mama lui. Incidentul a avut loc pe 27 august, în fața unui hotel din Suceava. Mama, care își transporta copilul într-o scoică, s-a împiedicat pe scările hotelului, iar copilul a alunecat, lovindu-se la cap. Bebelușul s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral minor.
Cuprins:
Un bebeluș de 4 luni a ajuns la spital după ce a căzut din scoica în care era transportat de mama lui. Comunicatul oficial
„Vineri, 27 august, la orele 04:18, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, lucrătorii Biroului de Ordine Publică Suceava au fost direcționați să se deplaseze în fața hotelului Zamca, întrucât numitul Adămescu Florin din comuna Dersca, județul Botoșani a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că un copil de 4 luni a căzut din scoica în care era așezat și transportat de către mama sa.
În urma verificărilor efectuate, au fost constatate următoarele:
Persoanele implicate nu au fost identificate la fața locului întrucât au fost preluate de către un echipaj S.A.J și transportate la U.P.U Suceava până la sosirea echipajului de poliție.
La 27.08.2021, în jurul orelor 04:10, în timp ce Adămescu Cristina de 27 ani urca scările hotelului Zamca cu intenția de a se deplasa spre camera rezervată la hotelul mai sus menționat având într-o mână o scoică în care se afla copilul acesteia în vârstă de 4 luni, aceasta s-a împiedicat de una din scările ce duc spre ușa principală de acces în hotel, ocazie cu care minorul a alunecat și căzut din scoică de la o înălțime de aproximativ 40 de cm.
La U.P.U. Suceava, minorul a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral minor”. După consultul medical, mama împreună cu minorul au părăsit unitatea spitalicească.
A fost întocmit proces-verbal de constatare, în cauză urmând a fi efectuate cercetări de către lucrătorii Compartimentului Proximitate din cadrul Poliției Mun. Suceava cu privire la săvârșirea infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă.”
Copilul trebuie securizat mereu cu centuri de siguranță când este transportat în scoică
Scoica auto constituie cel mai sigur mijloc de transport al nou-născutului și bebelușului în mașină. Aceasta este concepută pentru a ține copilul într-o poziție anatomică, cu spatele curbat, cât mai culcată, fără a reduce din siguranță.
Scoica auto se montează DOAR cu spatele la sensul de mers, indiferent dacă se fixează cu centură sau are isofix și indiferent de producător. Instalarea ei cu fața către sensul de mers pune copilul în pericol de moarte. Bebelușii pot fi transportați în scoică până la 9 sau chiar 13 kg (în funcție de producător).
Pentru ca cel mic să fie transportat în siguranță, scoica trebuie instalată corect (conform manualului de instrucțiuni) și reglată corespunzător. Mai nou, producătorii creează filmulețe de instalare care să-i ajute pe părinți să monteze ușor și corect scoica/ scaunul auto achiziționat.
Este ESENȚIAL ca bebelușul să fie transportat în scoică/ scaun auto doar cu centuri de siguranță!
Centurile de siguranță asigură, așa cum le este și numele, siguranța copilului. Acestea trebuie reglate corect. În cazul anumitor modele de scoici auto, centurile se reglează odată cu tetiera. Dacă vei urca tetiera, centurile vor urca automat. Un astfel de model este Britax-Romer Baby-Safe Plus SHR II.
De asemenea, centurile trebuie strânse corect! În cazul în care centurile sunt prea largi, corpul copilului se poate îndepărta prea mult de scaun, ceea ce poate duce la producerea unor leziuni ale capului și gâtului sau chiar la zborul din scoică sau scaun, în cazul unui accident.
Vezi si: Nu folositi scaunele auto in casa. Bebelusul poate fi pus in pericol | Demamici.ro