O fetiță s-a născut cu o afecțiune rară de piele și le-a dat „oamenilor mari” o importantă lecție de viață. O fetiță care s-a născut cu o afecțiune rară de piele le-a dat multor adulți o prețioasă lecție de viață încă din prima zi de când a venit pe lume.
Cuprins:
Micuța Jireh s-a născut în iunie 2021, în statul american Dallas, Texas, iar medicii au declarat-o perfect sănătoasă la naștere. Părinții copilei, Toneka și Justin Robinson, s-au arătat îngrijorați de petele închise la culoare răspândite pe corpul și chipul micuței lor și au cerut imediat opinia celor din spital. Aceștia au respirat ușurați atunci când medicii le-au spus că petele de corpul fetiței sunt superficiale și nu au niciun motiv de îngrijorare, căci, copila lor s-a născut perfect sănătoasă.
Povestea micuței Jireh a devenit virală pe rețelele de socializare și le-a dat multora o lecție despre ce înseamnă să te iubești și să îți îmbrățișezi unicitatea.
Fetița s-a născut cu mai multe alunițe pe corp, denumite și nev melanocitar congenital
Diagnosticul primit de bebeluș la naștere a fost de nev melanocitar congenital, niște alunițe (semne din naștere) de mari dimensiuni prezente pe pielea copilului. Potrivit specialiștilor, afecțiunea nu este un ereditară, așa cum s-ar crede. Ea poate apărea în urma dezvoltării atipice a celulelor de pigment, în primul trimestru de sarcină.
Astfel de cazuri pot apărea la 1% dintre bebelușii născuți din întrega lume.
Părinții micuței nu s-au arătat îngrijorați de semnele de pe corpul ei, ci mai degrabă au răsuflat ușurați atunci când au aflat că Jireh este perfect sănătoasă, iar petele pigmentare nu sunt motiv de îngrijorare.
Toneka și Justin Robinson au împărtășit mai multe fotografii cu Jireh pe Instagram și, pe bună dreptate, fetița este superbă!
În scurt timp, imaginile cu Jireh au atras atenția multor oameni, care s-au simțit, cel mai probabil, inspirați de povestea micuței. Contul de Instagram al fetiței a ajuns la peste 12.000 de urmăritori.
Mama fetiței a trecut prin pierderea unei sarcini
Toneka Robinson și soțul ei au trecut prin pierderea tragică a unei sarcini, după mulți ani în care visau să devină părinți. Toneka pierduse copilul cu doar 5 luni înainte să afle că este din nou însărcinată, de data aceasta cu Jireh.
Primul ei bebeluș a murit în pântece, la vârsta de o lună. Deși s-au supus unor riscuri, cuplul nu a vrut să aștepte prea mult timp până la conceperea unui alt copil, iar 5 luni mai târziu aveau să afle că vor fi părinți.
Această experiență i-a făcut pe cei doi părinți să aprecieze și mai mult minunea care a venit în viața lor, dar mai ales, faptul că este perfect sănătoasă.
„Mă rog să putem fi cei mai buni părinți pentru ea și să îi putem împlini dorințele. Vorbesc cu ea prin casă, vorbim despre multe lucruri, de parcă ar fi un adult. Nu o stigmatizez, nu o consider mai puțin capabilă, doar pentru ca are niște pete pe piele.
O tratez ca pe orice alt copil, pentru că nu este mai prejos de alt copil. Îi spun că e frumoasă, pentru că este. Îi iubesc pielea și am grijă să îi transmit asta în fiecare zi. O voi învăța că părerea altora nu contează, decât părerea ei. Să ai încredere în tine este cheia”, a spus mama fetiței, potrivit Daily Mail.
Ce este nevul melanocitar congenital
- afecțiunea nu este ereditară și e cauzată de o anomalie în dezvoltarea celulelor de pigment, în primul trimestru de sarcină
- apare la 1% din nou-născuții la nivel global
- nu se cunoaște vreo metodă de prevenție a dezvoltării acestei afecțiuni de piele
- primele indicii includ prezența alunițelor pe piele încă de la naștere sau în primele luni de viață, alunițe ce se pot extinde pe suprafața corpului
- aceste semne pot varia în culoare, de la maro deschis la negru. Pe măsură ce copilul crește, aceste alunițe pot deveni mai închise la culoare sau să prezinte fire de păr pe suprafața lor
- nevul melanocitar congenital nu reprezintă un risc pentru viață. În cele mai multe cazuri, pacienții acordă o atenție sporită expunerii la soare și fac controale regulate la dermatolog pentru prevenirea cancerului de piele
Vezi si: Semnele din nastere pe pielea copilului. Dispar de la sine? Specialistii explica | Demamici.ro