Teddy Hobbs, un copil minune din Portishead, Somerset, Marea Britanie, a intrat în clubul Mensa la 3 ani și 9 luni. Teddy știe să numere până la 100 în 6 limbi non-native, inclusiv în mandarină.
Cuprins:
Beth Hobbs, mama lui Teddy, a declarat că fiul ei a învățat singur să citească la vârsta de 26 de luni (2 ani și 2 luni), uitându-se la televizor și reușind să asocieze sunetele cu literele.
„A început să urmărească literele și când l-am dus din nou la creșă, după lockdown-ul din pandemie, le-am spus celor de acolo: „cred că a învățat singur să citească”. Ne-a sunat apoi unul dintre educatori care a verificat cele spuse de noi și ne-a spus: „da, știe să citească”, a declarat Beth Hobbs, potrivit BBC.
Și asta nu a fost tot. Adevăratele „wow-uri” abia de atunci urmau să înceapă. „Se juca pe tabletă și scotea niște sunete pe care nu le recunoșteam. L-am întrebat ce spune și mi-a zis: „Mami, număr în mandarină!”, a adăugat mama copilului minune, potrivit publicației citate.
Un băiețel care a învățat singur să citească la 2 ani și 2 luni a devenit cel mai tânăr membru Mensa din Marea Britanie
Teddy Hobbs a fost acceptat în Mensa, devenind cel mai tânăr membru al acestui club, din Marea Britanie.
Inteligența peste medie a băiatului a venit la pachet cu și mai multe provocări pentru părinți: „A început să realizeze că prietenii lui nu pot citi încă și nu știe de ce, dar pentru noi este foarte important să-l ținem cu picioarele pe pământ. Dacă el poate să facă lucrurile acestea e bine, dar el o vede ca pe: „hei, eu pot să citesc, dar prietenul meu aleargă mai repede decât mine.” Așadar, toți avem talente individuale”, a mai adăugat doamna Hobbs.
Teddy a împlinit recent 4 ani, iar atunci când părinții îi permit, îi place să citească din cărțile cu Harry Potter. Băiețelul a fost admis în Mensa Marea Britanie la sfârșitul lui 2022 după ce a obținut 139 de puncte din 169 posibile, la un test IQ.
Părinții lui Teddy nu i-au testat inteligența cu scopul de a-l face membru Mensa, ci au dorit să descopere potențialul copilului astfel încât să știe ce decizii să ia în legătură cu parcursul său școlar.
„Ni s-a spus că 3 ani este cea mai mică vârstă pentru cineva care a fost acceptat în Mensa, în Marea Britanie, deși în SUA e cineva în vârstă de 2 ani.
Ca să fiu sinceră, este o întâmplare totală că a intrat în Mensa. Nu ne-am propus niciodată să-l înscriem și chiar și atunci când l-am evaluat, am făcut asta ca să ne dăm seama ce poate și să știm ce facem mai târziu cu școala”, a declarat Beth Hobbs.
Teddy Hobbs și sora sa mai mică au fost concepuți prin fertilizare in vitro
Părinții lui Teddy i-au cumpărat o tabletă atunci când s-a născut sora lui mai mică. Aceștia au mărturisit că voiau să îi dea o ocupație băiețelului în momentul în care bebelușul necesita mai multă atenție din partea lor. Băiețelului însă nu i-au plăcut desenele animale și nici jocurile banale. Ceea ce l-a atras pe el la tabletă a fost o aplicație care îl învăța să numere în mai multe limbi străine. Așa a ajuns să învețe să numere până la 100 în 7 limbi, dacă includem și engleza, limba nativă.
„Când am născut-o pe fiica noastră, i-am cumpărat lui Teddy o tabletă, ca să ne putem concentra asupra fetiței, dar el nu a fost niciodată foarte interesat să joace jocuri sau altceva. În schimb, îi place să folosească aplicații pentru a încerca să învețe să numere până la 100 în limbi străine. Asta înseamnă distracție pentru el”, a afirmat femeia, potrivit The Independent.
Ce este Mensa?
Mensa reprezintă o comunitate a oamenilor cu un IQ foarte ridicat. Clubul a fost fondat în Anglia în 1946 de către Roland Berrill și Dr. Lance Ware. Inițial, scopul Mensa era să formeze o societate neafiliată politic, fără îngrădiri de rasă sau religie. Totuși, apartenența la acest club era condiționată de rezultate foarte bune la testele de inteligență. Acest rezultat trebuie obţinut într-un test de inteligenţă aprobat de Mensa. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă tuturor celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punct de vedere al inteligenţei.
Astăzi, Mensa are peste 145.000 de membri din 90 de țări de pe întreg globul.
Vezi și: Inteligenta copilului – de la cine o mosteneste! Parerea specialistilor | Demamici.ro