Povestea Lucianei, mama care a crezut că este la menopauză, dar a născut un bebeluș macrosom, de cinci kilograme. Să devii mamă este un sentiment unic, plin de magie, o emoție pe care numai o altă mamă o înțelege pe deplin. Ziua în care îți aduci pe lume bebelușul este cea mai importantă zi pentru tine, din acel momentul ghemotocul cu ochi mari este tot universul tău.
Cuprins:
Însă, uneori, se întâmplă lucruri ce par desprinse parcă din filme, lucruri ce pot aduce bucurie enormă unei femei, mai ales atunci când acea femeie crede că nu va mai avea copii niciodată.
Povestea Lucianei este una deosebită. Luciana Brandt are 41 de ani și nu s-ar fi așteptat niciodată să fie din nou însărcinată după ce a născut cinci copii, timp de peste două decenii. Mai mult decât atât, medicii i-au spus că este deja la menopauză și că nu va mai putea concepe niciodată un alt copil. Însă lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru femeia care avea deja cinci copii acasă.
Povestea Lucianei, mama care a crezut că este la menopauză, dar a născut un bebeluș macrosom, de cinci kilograme
Recent, la un spital din Brazilia, Luciana a adus pe lume o fetiță care a șocat medicii care au ajutat la nașterea sa. Micuța a avut la naștere peste cinci kilograme, relatează nypost.com.
„Sunt foarte fericită, dar nu mi-am imaginat niciodată că va cântări peste cinci kilograme!”, povestește Luciana, acum mamă a șase copii. „Știam că am puține șanse să rămân din nou însărcinată, dar mi-am păstrat credința și Dumnezeu a vrut asta”, a mai dezvăluit Luciana.
Super bebelușul – Maria Vitória Brandt – s-a născut la 40 de săptămâni, măsoară 50 de centimetri lungime și a venit pe lume prin cezariană.
Spitalul a distribuit imagini cu nou-născutul împreună cu un mesaj emoționant pentru familia ei: „Spitalul Maicé dorește sănătate și fericire micuței Maria Vitória și familiei ei și să primească multe binecuvântări”, a spus un purtător de cuvânt al spitalului.
Ce înseamnă bebeluș macrosom
Greutatea pe care o are un bebeluș la naștere, precum și felul în care aceasta evoluează încă din primele luni de viață, reprezintă un aspect important al evaluării stării de sănătate a copilului. Cu cât un copil are o greutate mai mare la naștere, cu atât e considerat mai sănătos.
Însă, dacă un bebeluș este prea greu la naștere, atunci poate indica faptul că micuțul suferă de macrosomie.
În mod normal, la naștere, bebelușii născuți la termen cântăresc între 2,5 kg și 4 kg, în timp ce cei cu macrosomie depășesc 4 kg. Un făt prea mare poate provoca o naștere dificilă și poate crește riscurile pentru nașterea prin cezariană și rănirea copilului în timpul nașterii. Bebelușii născuți cu macrosomie sunt, de asemenea, mai predispuși să aibă probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea și diabetul, mai târziu în viață, arată doc.ro.
Greutatea de după naștere poate indica prezența macrosomiei. Cele mai recente statistici, din 2005 încoace, arată că în Anglia, în jur de 1,7% dintre nou-născuți au peste 4,5 kg la naștere.