La orfelinat era ținta bullying-ului. Un cuplu iubitor a adoptat-o, iar peste ani a devenit o renumită balerină. S-a născut într-o familie modestă din Sierra Leone, în anul 1995, iar primii ani ai copilăriei și-i aduce vag aminte, iar amintirile care i-au mai rămas din acea perioadă sunt departe de a fi roz.
Cuprins:
Părinții au numit-o Mabinty, însă ulterior avea să devină doar un număr, la orfelinatul la care a fost trimisă.
Părinții ei au murit de timpuriu, iar micuța Mabinty a rămas în grija unchiului ei. Bărbatul a decis să o trimită la un orfelinat, acolo unde și-a petrecut zilele alături de alți 26 de copii. Ea era „numărul 27” și era cea mai puțin dorită dintre toți copiii.
Astăzi, își spune cu mândrie numele în fața întregii lumi: Michaela DePrince, o balerină de renume internațional, care a uluit cu talentul ei artistic pe scena Baletului din Boston și a avut chiar și apariții în videoclipurile muzicale ale celebrelor artiste Madonna și Beyonce.
La orfelinat era ținta bullying-ului. Au numit-o „Copilul Diavolului”, din cauza afecțiunii de piele de care suferea
Michaela s-a născut cu vitiligo, o boală la nivelul stratului de piele care se manifestă prin distrugerea celulelor responsabilă de culoarea pielii și cauzează apariția pe față și pe corp a unor pete albe.
Aspectul ei fizic o făcea să fie cea mai puțin dezirabilă dintre toți copiii care sperau ca într-o zi să fie adoptați și să primească șansa de a crește într-o familie iubitoare.
Singura ei alinare era prietena ei bună pe care și-o făcuse la orfelinat. O chema tot Mabinty și era „copilul numărul 26”. Ambele fete adorau să cânte, să joace diverse jocuri și să își spună una alteia povești despre cum le-ar plăcea să arate viața lor dacă ar fi adoptate.
A fost refuzată de 12 familii din cauza bolii de piele. Într-o zi, ghinionul s-a transformat în noroc
Viața ei avea să se schimbe radical într-o zi, atunci când o femeie pe nume Elaine DePrice, din New Jersey, a decis să-și îndeplinească o mare dorință ce o avea în suflet, și anume, să adopte un copil din Africa. Inițial, femeia și-a dorit să o adopte pe Mabinty, prietena ei, însă înainte de a veni în vizită la orfelinat pentru a înainta procedurile, o simplă întrebare avea să rescrie un destin.
Într-un interviu, Elaine își aduce aminte cum s-a întâmplat totul: „Cei de la agenție m-au întrebat pe care dintre Mabinty vreau să adopt, căci sunt două fetițe cu acest nume”.
Așa a aflat Elaine de fetița refuzată de 12 familii, din cauza bolii de piele. În acel moment, nu a mai stat pe gânduri, și a decis să le adopte pe ambele fete.
Elaine nu va uita niciodată prima zi în care a cunoscut-o pe Michaela. Era supărată, stătea încruntată, pregătită, cel mai probabil, să fie refuzată din nou.
„Stătea într-un colț cu mâinile încrucișate, era foarte nervoasă. Cred că se aștepta să fie din nou refuzată.”
La orfelinat era ținta bullying-ului. Un cuplu iubitor a adoptat-o, iar peste ani a devenit o renumită balerină
Încă de când era la orfelinat, Michaela a fost fascinată de o fotografie a unei balerine pe care a găsit-o într-un ziar. Acela a fost momentul în care a visat că într-o zi va deveni o dansatoare profesionistă, iar noii ei părinți au fost și cei care i-au oferit o primă șansă în acest sens.
Elaine a fost atât de impresionată de visele mărețe ale fiicei sale adoptive, încât i-a promis că o va susține așa cum va putea.
La orfelinat era ținta bullying-ului, însă adaptarea la viața cea nouă nu a fost ușoară. În primii ani, Michaela se confrunta cu sentimente de respingere, teama de a se integra și obișnuia inclusiv să doarmă cu lumina aprinsă.
În timp, iubirea primită de la părinții ei a reușit să-i vindece multe răni și odată ce și-a găsit pacea sufletească, a început să-și urmeze visul ei cel mare: să devină balerină.
A început cu lecțiile de dans, apoi a urmat primul ei spectacol. Acela a fost și momentul în care vechile nesiguranțe au ieșit la iveală. Era foarte preocupată de aspectul ei cauzat de vitiligo.
Își aduce aminte că a întrebat-o pe mama ei, la repetiții, dacă i se văd petele de pe piele, din locul în care se afla în rândurile cu scaunele spectatorilor.
„Nu, nu chiar. Se văd ca niște mici pixeli”, i-a răspuns mama ei.
„Perfect! Acum pot deveni o balerină profesinistă.”
Până să împlinească 17 ani a devenit cea mai tânără balerină care a urcat pe scena Dance Theatre din Harlem, New York. Mai târziu, a fost angajată de „Dutch National Ballet”, iar Amsterdam a devenit noua ei casă.
Își trăiește cu adevărat visul, dar știe că nu ar fi fost aici dacă nu ar fi muncit pe măsură.
„Nu e un basm. Trebuie să muncești mult ca să ajungi unde îți dorești. Ai și pierderi, ai și dureri. Însă faptul că pot face asta mă încântă enorm. Ador să dansez pe scenă.”
Unul dintre idolii ei este Lauren Anderson, prima balerină de culoare din America, distribuită într-un rol principal. Michaela și-a scris și autobiografia, povestea vieții ei, iar Madonna, profund impresionată de background-ul ei, și-a exprima dorința de a regiza un film despre viața ei.
„Povestea Michaelei a rezonat foarte mult cu mine, ca artist și ca o activistă a minorităților. Cred că prin povestea ei avem o șansă minunată de a aduce lumină asupra a ceea ce se întâmplă în Sierra Leone și să fim vocea tuturor copiilor orfani care au crescut fără prea multe șanse. Sunt onorată să îi aduc povestea la lumină”, a declarat Madonna.
sursa: brightside.me