Ce conține ghiozdanul pentru grădiniță! 5 obiecte esențiale care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul copilului tău.
Cuprins:
Oare ce trebuie să pui în ghiozdanul copilului tău? Mai ales dacă va merge la creșă sau dacă va intra la grupa mică la grădiniță. Începe să pregătești acest bagaj cu două, maximum trei săptămâni înainte. Odată cu instalarea vremii mai reci, vei face și inventarul hainelor copilului și așa vei observa care îi mai vin sau ce poți folosi în anotimpul care urmează.
Ce conține ghiozdanul pentru grădiniță!
În funcție de unitatea de învățământ, există liste pe care educatoarea le trimite copiilor. Acestea pot conține rechizite necesare (creioane colorate, acuarele, lipici, hârtie creponată etc), dar și necesarul de haine.
Însă indiferent de locul sau grupa în care va merge copilul tău, în rucsacul sau în ghiodzanul său trebuie să se afle următoarele:
5 obiecte esențiale care nu trebuie să lipsească
- un set de haine de schimb complet. Adică: un tricou (bluză cu mânecă lungă), o pereche de pantaloni scurți (lungi), o pereche de chiloți/ boxeri și o pereche de șosete. Opțional bavețică, maiou.
În cazul în care copilul este mai mic, poți personaliza hăinuțele. Nu trebuie să aloci prea mulți bani pentru asta – găsești la raioanele de mercerie etichete pe care le poți coase/ lipi cu ajutorul fierului de călcat pe haine. Sau mai simplu, scrii cu un marker permanent numele copilului (pe fiecare etichetă). Copiii cresc repede, nu investi prea mult în haine și personalizări. - papuci cu care poate sta în sala de clasă. Există diferite variante de încălțăminte pe piață. Practici sunt papucii tip sabot pentru că lasă piciorul să respire și sunt foarte ușor de încălțat/ descălțat, permițând copilului să fie cât mai independent. Mai mult, la baie pot fi stropi de apa, iar aceștia nu alunecă precum încălțămintea cu talpă din piele întoarsă.
- pijama – alege o pijama confortabilă și nu prea groasă. În sălile în care dorm copiii este cald de obicei.
- lenjerie de pat – multe grădinițe cer și acest lucru pentru igiena celui mic. Întreabă educatoarea!
- sticlă de apă – recipientul de apă trebuie, de asemenea, personalizat cu numele copilului.
Tips ghiozdanul pentru grădiniță: Calcă hainele și lenjeria și pune-le separat în pungi pe care scrie numele copilului, pentru ca educatoarelor să le fie mai ușor. Copiii mai mari își recunosc hăinuțele, însă la grupele mici sau creșă este mai greu.
Toate cele de mai sus trebuie puse într-un rucsac care poate fi luat zilnic acasă sau doar la finalul săptămânii, în funcție de politica fiecărei unități.
Grădiniță de stat sau grădiniță particulară?
Grădiniță de stat sau grădiniță particulară? Iată care sunt avantajele și dezavantajele în ambele situații.
Alegerea grădiniței este fără îndoială printre primele decizii importante pe care trebuie să le ia un părinte pentru viitorul copilului său. Înainte de înscrierea copilului, este recomandat să facem un research și să vedem care sunt avantajele, dar și dezavantajele fiecărei opțiuni în parte.
Avantajul unei grădinițe de stat este faptul că, cadrele didactice și personalul sunt calificate, sunt absolvente de studii de specialitate și că mare parte dintre grădinițele de stat sunt acreditate, nu doar autorizate de Ministerul Educației.
Costurile sunt mult mai mici în ceea ce privește contravaloarea mesei, iar atunci când copilul este bolnav, la grădinița de stat acele zile nu se plătesc. Iar un alt element destul de important este asistența medicală permanentă. Fiecare grădiniță are un cabinet propriu, cu asistentă medicală care verifică copiii în fiecare zi, ceea ce diminuează foarte mult răspândirea virusurilor. Citește tot articolul aici.
Înscrieri grădiniță și creșă 2023
Înscrieri grădiniță și creșă 2023. Părinții care vor să dea copiii la creșă și grădiniță din toamna 2023 trebuie să pregătească dosarele. Ministerul Educației a pus în dezbatere publică regulile pentru înscrierile la creșă și grădiniță 2023, valabile pentru copiii care vor intra în colectivitate din septembrie.
Ministerul Educației a anunțat când încep înscrierile și reînscrierile la creșă și grădiniță în 2023. Prima etapă este cea a reînscrierilor pentru copiii care au mai fost înscriși și are loc în perioada 23-30 mai, iar etapa a doua, cea a înscrierilor pentru copiii care merg pentru prima oară, are loc între 6-15 iunie, conform calendarului de înscriere la grădiniță și creșă 2023.
Creșele și grădinițele nu au voie să facă liste de preînscrieri, iar cererile pot fi depuse online. În cazul înscrierii la creșă sau grădiniță, părintele are posibilitatea înregistrării a trei opțiuni în cererea-tip de înscriere.
Înscrierea copiilor la creșă și grădiniță 2023 se face în prima etapă între 6-15 iunie. În cazul în care, din diferite motive, micuțul nu este înscris pentru că nu sunt locuri libere la unitatea de învățământ solicitată, părinții pot opta pentru o altă creșă sau grădiniță în a doua etapă de înscriere, în baza unei noi cereri de înscriere. Citește continuarea aici.
Vezi și: Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creşă și grădiniţă | Demamici.ro