Dacă până acum credeați că nașterea are un impact major asupra mamei, amănuntele pe care urmează să le citiți vă „vor da lumea peste cap”. Tot ce ați presupus până în acest moment a fost o mare minciună. Nașterea, atenție și nu cea vaginală, ci cezariana poate fi traumatizantă pentru soț. Cazul unui bărbat din Australia, care a dat spitalul în judecată pe motiv că a fost încurajat să participe la operația de cezariană a soției, fără să fie avertizat de ce va vedea în sala de operații, a făcut înconjurul lumii.
Bărbatul a cerut în instanță despăgubiri colosale susținând că s-a ales cu o boală de natură psihică după ce a fost lăsat să privească cum trupul soției sale a fost tăiat pentru a putea fi scos bebelușul. Mai mult decât atât, se pare că impactul vizual a fost atât de puternic, încât bărbatul nu și-a mai putut privi soția cu aceiași ochi, iar mariajul s-a destrămat.
Un bărbat care a asistat la cezariana soției a dat spitalul în judecată. Motivul: nașterea l-a traumatizat. Un tată susține că s-a ales cu o traumă după ce a fost lăsat să asiste la nașterea copilului său, iar din acest motiv a dat în judecată unitatea în care a avut loc cezariana soției sale.
Cazul s-a petrecut în Australia și a atras atenția tuturor, după ce australianul Anil Kopulla a decis să dea în judecată Spitalul Regal de Femei din Melbourne și a cerut daune de aproape 650 de milioane de dolari, pe motiv că a fost lăsat să asiste la nașterea prin cezariană a soției sale, informează New York Post.
Bărbatul susține că din cauza faptului că medicii l-au lăsat să privească nașterea copilului său, fără să fie avertizat de ce urma să vadă, s-a ales cu o „boală psihotică”.
Episodul s-a petrecut în 2018, iar inițial a vrut să ceară despăgubiri de 1 miliard de dolari australieni.
Procesul, însă, a fost intentat abia la câțiva ani după nașterea soției sale.
Un bărbat care a asistat la cezariana soției a dat spitalul în judecată. Trauma trăită în sala de nașteri i-a afectat mariajul
În ciuda faptului că cezariana soției sale a fost un succes, „boala psihotică” cu care s-a ales bărbatul după ce a asistat la naștere a fost factorul care a dus la destrămarea ulterioară a căsătoriei.
„Domnul Koppula susține că i s-a încurajat și i s-a permis să vadă nașterea, ocazie cu care a văzut organele interne și sângele soției sale… El spune că spitalul și-a încălcat obligația de îngrijire pe care o avea față de el și este obligat să-i plătească despăgubiri”, a susținut în instanță avocatul bărbatului.
Judecătorul James Gorton a respins acțiunea și a considerat cererea un „abuz de proces”.
De asemenea, procedura de judecată a inclus o examinare medicală a lui Koppula, completul concluzionând că presupusul efect psihologic asupra bărbatului a fost insuficient probat. Completul a constatat că „gradul de deficiență psihiatrică rezultat din vătămarea reclamantului pretins în cerere nu satisface nivelul de prag”, a raportat presa.