UPDATE: Baietelul de 8 luni, strangulat de mama sambata, a murit in aceasta dimineata la ora 04:00, la spital. Femeia de 35 de ani, aflata in depresie postnatala, a fost retinuta.
Cuprins:
O mama in varsta de 35 de ani si-a strangulat bebelusul, dupa care a incercat sa se sinucida. Copilul se afla in stare foarte grava la spital. Descoperirea socanta a fost facuta de sotul femeii. Acesta era plecat de acasa cu celalalt copil, iar cand s-a intors si-a gasit bebelusul in stare de inconstienta, iar sotia era plina de sange.
„Sectia 3 Politie a fost sesizata prin apel de urgenta 112 de catre un barbat in varsta de 40 de ani, cu privire la faptul ca in momentul in care a revenit la domiciliu a constatat ca fiul sau in varsta de 8 luni este in stare de inconstienta”, a declarat Anca Golita, sefa sectiei de politie nr. 3, Galati.
Femeia in varsta de 35 de ani suferea de depresie, dar in ultima perioada nu-si mai luase tratamentul. Medicii care au intervenit au spus ca micutul a fost strangulat.
„Dupa manevre de resuscitare am reusit si am obtinut puls. De obicei stopul cardio-respirator la nou-nascuti si la copiii mici se produce prin asfixie mecanica”, a declarat Catalin Timpau, cadru medical.
O mama din Galati si-a strangulat bebelusul. Copilul se afla in coma
Din nefericire, copilasul de 8 luni este intubat si se afla in coma. Baietelul are sanse mici sa supravietuiasca.
Procurorii il audiaza pe sotul femeii, dar si pe rudele lor. Tanara a fost dusa la spitalul de psihiatrie dupa ce i s-au acordat ingrijiri medicale. Femeia a incercat sa se sinucida, taindu-si venele.
Politistii galateni fac cercetari pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat in apartamentul din cartierul micro 17 din Galati.
Depresia post-partum (postnatala)
Venirea pe lume a unui copil declanseaza un cumul de emotii, insa pe langa bucurie si fericire, pot aparea anxietatea si teama. Nasterea poate fi responsabila pentru aparitia unei stari depresive care in unele situatii poate deveni extrem de periculoasa.
Labilitatea emotionala, plansul fara motiv, schimbarile bruste de dispozitie sunt normale in primele saptamani dupa nastere, insa aceste stari ar trebui sa dispara in maximum 3 saptamani.
Daca starile de tristete persista, daca acestora li se adauga simptome precum insomnie, lipsa poftei de mancare, sentimente de vinovatie sau rusine, dificultatea de a te atasa de copil, ganduri de a-ti rani copilul, poate fi vorba de o forma mai severa de depresie post-partum.
In unele cazuri, extrem de rare, poate aparea o forma extrema de depresie cunoscuta drept psihoza post-partum.