Vesti bune pentru viitorii parinti! Incepand cu luna aceasta, vor avea loc cursuri gratuite de puericultura.
Reprezentantii Spitalului Universitar din Capitala au spus ca in cadrul acestei unitati viitorii parinti vor beneficia de educatie medicala sustinuta de cadrele medicale ale spitalului, dar si de consultatii prenatale.
Adriana Dan, seful sectie de Neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), mentioneaza cat de importante sunt aceste cursuri pentru viitorii parinti.
Au inceput cursurile gratuite de puericultura
„Cum ne pregatim pentru intalnirea cu nou-nascutul, cum ne comportam cu o fiinta atat de fragila si atat de importanta? Informatii despre aceste lucruri se gasesc acum la tot pasul, internetul este plin de tot felul de pareri, dar tocmai aceasta abundenta de sfaturi din toate partile, contradictorii uneori, ne fac sa ne intrebam care este calea cea mai buna de urmat.
Ce urmarim prin intermediul proiectului Scoala Parintilor? Raspunsuri personalizate, cu valoare de certitudine, de la profesionisti, la orice intrebare care ii preocupa pe tinerii pe cale sa devina parinti”, a explicat Adriana Dan.
Aici se vor dezbate multe teme interesante pentru viitorii parinti, precum pregatirea femeii pentru nastere, semnele inceperii travaliului, continutul bagajului de maternitate, igiena, alaptarea, igiena bebelusului semnele de boala ale bebelusului si multe altele.
Obiectivele acestui proiect vizeaza educatia medicala a viitorilor parinti, informarea mamelor despre modalitatile de nastere si analgezie, prevenirea prematuritatii prin evitarea factorilor de risc si informarea asupra minimalizarii complicatiilor, prin interventii medicale prenatale si oferirea de oportunitati de interactiune cu specialistii pentru unele patologii speciale materno-fetale.
„La finalul acestui curs, tatal va obtine atestatul de absolvire curs de puericultura, in baza caruia poate obtine un concediu paternal majorat cu inca 10 zile”, gasim scris in comunicat.
Spitalului Universitar din Capitala a lansat acest proiect special in urma cu 20 de ani, insa forma finala din acest an va fi mult mai interactiva, si ni se explica de ce:
„Noi desfasuram acest proiect de peste 20 de ani (din 1996), ceea ce ne confera o vasta experienta, dar, incepand cu acest an ii dam o noua perspectiva, mai tehnica, mai interactiva, mai individualizata, fiindca vom lucra cu grupe mici de parinti, punand accent pe dobandirea deprinderilor practice si pe subiecte foarte actuale, unele controversate,” a mai spus Adriana Dan.
Cursurile vor fi sustinute in sala de curs din cadrul Spitalului Universitar, de la orele 13:00. Se vor putea inscrie 20 de participanti la un curs.