Copilul tau are o pasiune pentru o anumita jucarie? Ce inseamna asta? Dintr-o paleta larga de jucarii pentru copii, cu siguranta ai observat ca juniorul tau ajunge, periodic, sa faca o mica obsesie pentru una dintre ele.
Cuprins:
Nimic nu il poate desparti de ea. Interesul lui devine tot mai mare si se transforma in colectie.
Odata cu pasiunea, apar si intrebarile, curiozitatile, dorinta de a descoperi lumea inconjuratoare.
Potrivit unui studiu realizat in 2007 care a analizat mai multe tipuri de jucarii pentru copii, unul din trei copii va dezvolta la un moment dat un interes intens pentru o anumita jucarie. In topul clasamentului se afla dinozaurii, animalele preistorice, masinutele sau alte vehicule pe baza de motor.
Incurajeaza jocul si pasiunile copilului tau
Aceste jucarii pentru copii, care starnesc mici obsesii pentru el, pot lasa o amprenta puternica in dezvoltarea lui.
Cercetatorii incurajeaza dezvoltarea prin joc, cu atat mai mult cu cat intervine si pasiunea.
De exemplu, s-a constatat ca micutii care sunt pasionati de dinozauri isi folosesc din plin imaginatia gandindu-se la aceste creaturi preistorice. Citesc povesti si sunt stimulati sa caute informatii despre acest subiect.
Astfel, pe viitor, ei vor reusi cu usurinta sa proceseze informatii, sa fie persistenti si receptivi la informatii esentiale.
Copilul tau are o pasiune pentru o anumita jucarie? Ce inseamna asta
„Atunci cand copilul exploreaza un domeniu este extrem de benefic pentru el. Practic, asa se formeaza viitori oameni de cariera”, explica Kelli Chen, specialist in pediatrie psihiatrica.
„Ocupatia principala a unui copil este sa se joace. Si, in unele cazuri, fara sa-si dea seama, joaca si subiectele care il fascineaza il vor urmari pana la varsta adulta, atunci cand isi vor dori sa exceleze in domeniul lor de interes. Vor fi, probabil, printre cei norocosi care vor putea sa isi practice meseria cu placere”, a mai adaugat pediatrul.
Acelasi studiu a mai constatat ca acest interes intens tinde in majoritatea cazurilor sa dispara de la sine dupa 6 luni si pana la 3 ani.
Probabil ca ati observat si voi eternele jucarii care zac abandonate intr-un colt, desi odinioara erau preferatele copilului.
Acest comportament nu este unul gresit, ci dimpotriva. Multe studii au constatat ca acei copii care trec prin aceasta faza de plictis cu jucariile pentru copii au, in medie, o inteligenta superioara.