In perioada Sarbatorilor, micii pofticiosi vor vrea sa guste din mancarea aratoasa pe care adultii o consuma pe nerasuflate. Stomacelul copilasilor nu e pregatit pentru ingerarea mancarilor traditionale pline de grasimi, asa ca parintii grijulii isi adapteaza meniul astfel incat sa fie potrivit pentru intreaga familie.
Izabela Marinescu a scris o carte cu retete pentru cei mici, printre care se regaseste si reteta de salata Boeuf, reinterpretata.
„Exista mai multe variante asa mai light, mai usoare, pe care putem sa le adaptam. Chiar si produsele traditionale putem sa le facem cumva mai usoare”, a declarat Izabela Marinescu pentru „Vorbeste lumea”.
Baza salatei o constituie legumele traditionale, folosite de obicei: cartof, radacina de patrunjel, telina, pastarnac si morcov la care se adauga carne de curcan gatita la abur si castraveti murati.
Maioneza va fi inlocuita cu un dressing din iaurt, nu foarte gras, amestecat cu putina crema de branza pentru consistenta. „Compromisul” e foarte gustos si leaga foarte bine compozitia.
Izabela Marinescu a marturisit cum a ajuns sa publice o carte cu retete pentru cei mici.
„La primul copil nu m-am prea descurcat, cu diversificarea. Ajunsesem sa gatesc 1000 de feluri de mancare si el sa nu accepte nimic, iar la al doilea a fost diferit. Prietenele ma intrebau cum a ajuns sa manance copilul asa de mult. Asa am ajuns sa public. Am verificat ce e pe piata… majoritatea din retetele mele sunt gatite la abur. Sunt retete pentru primele 3 luni de diversificare, dar se pot adapta. Putem sa schimbam culoarea, gustul, textura si putem sa le adaptam”, a adaugat Izabela Marinescu.
Citeste si:
7 REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTI DACA MERGI IN VIZITA LA UN NOU-NASCUT