A născut la 40 de ani un bebeluș de 5,4 kg. A devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 40 de ani, iar nașterea fost una memorabilă din mai multe puncte de vedere. Fiona Hamilton, o femeie din Kent, Marea Britanie, a adus pe lume un băiețel ale cărui dimensiuni la naștere erau demne de un bebeluș în vârstă de 6 luni.
Cuprins:
Mămica a rămas și ea surprinsă atunci când a aflat că micuțul ei cântărește la naștere nu mai puțin de 5,4 kg și hăinuțele de nou-născut nu îi vin deloc. Chiar și moașa care a asistat-o la naștere, cu atâția ani de experiență, a rămas surprinsă: „Nu arăta deloc ca un bebeluș nou-născut”, a spus ea.
A născut la 40 de ani un bebeluș de 5,4 kg. Mama are o înălțime de 182 cm
Cu dimensiuni considerabile se poate lăuda și mama copilului. Fiona Hamilton are o înălțime de peste 1,8 m și se aștepta ca bebelușul ei să aibă o dimensiune mai mare și el la naștere.
Pe durata sarcinii, burta ei devenise enormă, însă chiar și așa, medicii se așteptau ca bebelușul să cântărească în jur de 4000 de grame la venirea pe lume.
„Burta mea de gravidă atrăgea atenția oriunde mergeam, din cauza dimensiunii, mai ales spre final de sarcină. Nu plănuiam să nasc prin cezariană, însă odată cu travaliul, ritmul meu cardiac încetinise, așa că nu am vrut să riscăm.
Medicii m-au anesteziat complet în timpul nașterii, prin urmare nu am fost conștientă atunci când Buddy a venit pe lume. Nici partenerul meu, Graham, nu se afla în salon, așa că din păcate niciunul dintre noi nu a asistat la momentul în care bebelușul nostru a venit pe lume”, a mai declarat mămica.
A născut la 40 de ani un bebeluș de 5,4 kg: „Necesarul lui era de 75 ml de lapte, comparativ cu 10-30 ml, cât ar fi fost normal”
Rotund la față și cu fălcuțe roșii, Buddy nu arăta deloc ca un nou-născut cât timp a stat în maternitate.
„Când medicii i l-au dat în brațe partenerului meu au început să glumească și să-i spună dacă are suficientă putere încât să-l țină în brațe. Buddy al nostru chiar era mare. Și se hrănea și pe măsură! Îl hrăneam cu 75 de ml de lapte la o masă, mult mai mult decât 10-30 ml, cât au nevoie bebelușii nou-născuți în mod normal.
Moașa mea mi-a spus că în 30 de ani de când asistă nașteri, nu a văzut vreodată un nou-născut așa de mare. Inclusiv medicii veneau și se uitau la el să se minuneze, căci nu mai văzuse un bebeluș atât de mare.
După ce naști prin cezariană ți se spune cp în perioada de recuperare să nu ridici obiecte mai grele decât bebelușul tău. Ei bine, nici măcar pe el nu îl puteam ridica după ce am născut, atât de greu era.”
După ce cuplul a ajuns acasă cu copilul, Buddy a intrat la proba de haine. Hăinuțele pentru nou-născuți nu-l încăpeau, așa că au trecut direct la hainele pentru bebelușii de 3-6 luni. Acum, la vârsta de 9 luni, Buddy cântărește deja 10 kilograme, aceeași greutate pe care în mod normal ar avea-o un copil de 20 de luni.
Macrosomia fetală – ce este și cum se manifestă
Termenul „macrosomie fetală” este folosit pentru a descrie un nou-născut care este mult mai mare decât media.
Un copil care este diagnosticat ca având macrosomie fetală cântărește mai mult de 4000 grame, indiferent de vârsta sa gestațională. Aproximativ 9% dintre bebelușii din întreaga lume cântăresc mai mult la naștere.
Riscurile asociate cu macrosomia fetală cresc foarte mult atunci când greutatea la naștere este mai mare de 4.500 de grame.
Macrosomia fetală poate complica nașterea vaginală și poate pune copilul în pericol de rănire în timpul nașterii. Macrosomia fetală, de asemenea, pune copilul la un risc crescut de probleme de sănătate după naștere. Citește articolul complet aici!
Vezi și: Macrosomia fetală – ce este și cum se manifestă | Demamici.ro