Proiectul legislativ privind majorarea alocatiilor la 300 de lei pentru copiii pana in 2 ani si 150 de lei pentru cei cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani a fost respins de Senat, dar urmeaza sa fie supus la vot in Camera Deputatilor.
Proiectul de lege a fost initiat de doi deputati PNL, Robert Sighiartau si Dumitru Mihailescul, la inceputul lui septembrie 2018.
„În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației.
Se poate remarcă ușor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și ținerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifră de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor.
În același timp, România înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii (…)
O prima măsură necesară este ajustarea valorii alocației cu indicele anual de inflație pentru a menține sumă la aceeași valoare de piață, cu alte cuvinte să nu scadă”, este prezentat in expunerea de motive, potrivit portalinvatamant.ro.
Propunerea legislativa a fost respinsa de Senat, insa urmeaza a fi supusa votului in Camera Deputatilor. Inca din 2017 Guvernul anunta o majorare a alocatiilor, insa acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent.
Copiii pana in 2 ani beneficiaza de o alocatie de 200 de lei, iar cei cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani primesc 84 de lei lunar.
Citeste si:
Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…
Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…
Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…
Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…