Băiețelul lui Lili Sandu a fost operat. Lili Sandu a trecut prin clipe dificile cu micuțul ei. Au ajuns la spital, iar medicii l-au pregătit pentru operația de extirpare de polipi.
Deși la prima vedere pare o intervenție banală, Lili Sandu a avut mari emoții pentru fiul ei, așa cum orice mamă s-ar îngrijora într-o astfel de situație, mai ales când copilul este mic.
Cuprins:
Lili Sandu a stat nedezlipită de puiul ei și a stat alături de el în spital cât timp a durat intervenția, dar și apoi, în salon, unde l-a vegheat încontinuu.
Vedeta a postat o imagine înduioșătoare cu micuțul Thomas Jay, din salon, în timp ce doarme și a împărtășit în online gândurile de mamă care o încercau în acele momente.
„Offf imaginea asta mă rupe în bucăți… Stau lângă el cu ochii în lacrimi și îi mulțumesc lui Dumnezeu că azi ne-a vegheat… După multe luni de chin și nesomn, astăzi le-am spus Bye polipilor.
Pare o operație ușoară, doar că atunci când este vorba de copilul tău și ți-l imaginezi inert pe o masă de operație, intubat, respirând artificial preț de 1 oră, ehh se schimbă treaba… Astăzi m-am rugat pentru fiul meu și pentru toți ceilalți fii și fiice care sunt în spitale și pentru părinții lor… Acum am înțeles cum e și e al naibii de greu.
Să te faci repede bine, curajosule!”, a scris Lili Sandu pe Instagram.
Băiețelul lui Lili Sandu a fost operat. Polipii la copii, numiți în termeni medical – vegetații adenoide reprezintă acel țesut limfoid situat în spatele nasului care crește în volum și afectează copilul prin disconfortul resimțit.
Aceste vegetații adenoide sunt similare cu amigdalele palatine, în sensul că rolul este de apărare a sistemului imunitar, distrugând bacteriile și virușii care pătrund în organism prin cavitatea orală sau nazală. Deși toți copiii prezintă aceste vegetații adenoide, nu toți dezvoltă polipi, adică inflamarea acestui țesut.
Prin simtomele care apar odată cu afecțiunea se numără: respirație pe nas îngreunată, tendința de a respira pe gură, oboseală, apatie, dureri frecvente de cap, voce nazonată.
Nu este prima dată când Lili Sandu trece printr-un val de emoții în ceea ce privește sănătatea copilului ei. Încă din ziua în care l-a adus pe lume, vedeta a fost încercată. La 24 de ore de la naștere, micuțul Thomas a făcut o formă mai gravă de icter și din acest motiv a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare.
„Sunt în a 5-a zi de spitalizare pentru că la 24 de ore după ce l-am născut pe Thomas, doamna doctor neonatolog a descoperit o bilirubină foarte crescută. Ideea este că, în general, asta înseamnă că are icter.
Majoritatea copiilor au o formă mai ușoară de icter. Doamna doctor și-a dat seama încă din primele ore de viață și a decis să acționeze punându-l pe Thomas la acele lămpi speciale.
Bilirubina era destul de crescută, în jur de 12-14. Este un icter un pic mai avansat, tocmai din cauză că există o incompatibilitate între grupa mea de sânge și cea a lui Silviu. Au existat niște anticorpi care au dat peste cap acest nivel al bilirubinei.
Ideea este că el stă în permanență la aceste lămpi. Sunt doar 2 momente ale zilei în care îl pot vedea și îl pot alăpta. Doar de acele momente mă bucur. Faptul că nu-l pot avea lângă mine non-stop mă dărâmă psihologic cumva. Încerc să fiu tare, să nu-i transmit și lui asta.
Am încredere foarte mare în doctorii de aici. Doamna doctor Preda, șefa secției de neonatologie, este un înger de om care face tot posibilul să trecem cât mai repede peste aceste zile. Este un copil absolut minunat.
De fiecare dată când îl iau este așa de blând. Îmi inspiră o bunătate aparte. Pentru cele care au trecut prin acest gen de experiență, mă înțelegeți. Încerc să nu mă las doborâtă de sentimente și de ce se întâmplă”, povestea ea la acea vreme, din maternitate, după ce a născut natural.
Aparitia polipilor este frecventa in randul copiilor, insa uneori, polipii pot determina si complicatii grave pentru copil: otita seroasa (copilul nu aude bine), dureri de cap, tuse puternica si deasa (larino-traheo-bronsita).
Respiratia deficitara duce la o oxigenare superficiala a creierului copilului. Copilul va pierde din energie si nu va putea fi la fel de atent la scoala.
In limbajul medical, acesti polipi se numesc vegetatii adenoide si se pot declansa la copii pana la varsta de 13-15 ani.
Polipii sunt, de fapt, un tesut aflat in spatele nasului. Pana la varsta pubertatii, acest tesut are un rol imunitar si ajuta la formarea anticorpilor.
Vezi și: Despre polipi si amigdalite. Cand operam copilul? | Demamici.ro
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…