Baieti cu sani si fetite dezvoltate precoce. Cat de periculosi pot fi hormonii din alimente | Demamici.ro

Tot mai multe fetite care se dezvolta prea devreme sau baieti carora incep sa le creasca sanii se prezinta la doctori. Parintii sunt speriati si nu inteleg ce se intampla cu copiii lor. In spitalele de endocrinologie, vin din ce in ce mai multi copii obezi sau transformati.

Fetitele devin femei la varsta la care alta data se jucau cu papusile, iar unor baietei au inceput sa li se dezvolte sanii. Problemele au inceput sa apara dupa Revolutia din ’89, odata cu intrarea in tara a puilor „gigant”, dar si a altor alimente precum laptele de vaca nepasteurizat, mezelurile, soia – care se gaseste in toate formele posibile. Doctorii cred ca alimentatia este cea care strica echilibrul hormonal al copiilor.

Lui Marian au inceput sa i se dezvolte sanii la 9 ani

Cand avea 9 ani, lui Marian au inceput sa i se dezvolte sanii. Parintii l-au dus de urgenta la endocrinolog.

„Ne-a întrebat ce mănâncă şi i-am spus că de bază la el e pieptul de pui. Doctorul crede că de la acest aliment poate fi reacţia anormală şi ne-a recomandat să nu îi mai dăm piept, ci pulpe sau aripi, care ar fi mai puţin periculoase,” a declarat mama copilului, potrivit evz.ro.

Cresterea sanilor la barbati, afectiune numita ginecomastie, este normala la nou-nascuti (cand dureaza cateva saptamani), la pubertate (cand dispare in cativa ani 2, 3) sau la varstnici.

Fenomenul baietilor cu sani – explicatia endocrinologilor

„Vin micuţi cu criză genitală, care constă în inflamarea glandelor mamare şi chiar secreţia unui lichid. Dacă acum cinci ani exista un caz la câteva luni, acum există şi 5-6 pe lună.

Nu sunt studii foarte clare, dar dacă veţi întreba părinţii cu ce îşi hrănesc copii, veţi observa că există o legătură foarte clară între consumul de carne de pui şi creşterea glandelor mamare”, declara endocrinologul pediatru Luiza Vitan.

„Sexualizarea, fizică şi comportamentală, se termină în viaţa intrauterină. După naştere, o lungă perioadă de timp nu se mai întâmplă nimic. Începând cu pubertatea – 10 ani, în cazul fetelor şi 12-13 ani, în cazul băieţilor – organismul începe să fie agresat de hormoni”, a precizat prof. dr. Constantin Dumitrache, endocrinolog la Institutul Parhon din Capitala.

Cadrul medical a precizat ca aceasta crestere a glandelor mamare la baieti poate sa apara in 2 situatii: fie in cazul prezentei anumitor boli, tumori, fie prin consumul alimentelor bogate in substante asemanatoare estrogenilor.

Se pare ca principala sursa de hormoni feminini este carnea provenita de la animalele din crescatorii, tratate cu stimulente si antibiotice, urmata apoi de laptele de vaca.

„După `89, a fost o invazie de copane mari de pui, pe care le-am dat în special copiilor. După câteva luni, unul dintre doctorii noştri constata că numărul ginecomastiilor la băieţi crescuse fulminant”, a precizat prof. dr. Constantin Dumitrache.

„Alte produse cu estrogen sau substanţe asemănătoare sunt cele din soia (fitoestrogeni), germenii de grâu, dar şi alifiile cu colastră, placentă sau chiar banalele unguentele cu gălbenele, pentru că stau în vase din plastic, iar în procesul lor de fabricaţie se secretă steroli. Şi medicamentele care cresc secreţia de prolactină au acelaşi efect: hipotensivele, sedativele etc.”, enumeră prof. Dumitrache.

Share

Articole recente

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

3 zile

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

4 zile

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

o săptămână

De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem copiilor noștri. Interviu | Demamici.ro

De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem…

o lună

Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr. | Demamici.ro

Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr.…

o lună