Foto: Pexels.com
Bacalaureatul a început luni cu probele scrise, prima fiind cea de limbă și literatură română, iar marți, 27 iunie, elevii au susținut examenul la proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie.
Cuprins:
Ministerul Educaţiei a publicat oficial baremul de corectare pentru proba la Istorie de la Bacalaureat 2023. Elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele la Istorie, pe care le puteți găsi AICI.
Baremul de corectare la proba de Istorie de la Bacalaureat 2023 a fost publicat pe edu.ro, începând cu ora 15:00.
Examenul de Bacalaureat continuă miercuri, 28 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una dintre cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie.
Joi, 29 iunie va avea loc ultima probă examenului de Bacalaureat, la Limba si literatura maternă.
Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie. Contestațiile pot fi depuse/ transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/ transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).
În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).
Vezi și: Bacalaureat 2023. Ce subiecte au avut elevii la proba scrisă Matematică | Demamici.ro
Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…
Perioada post-partum sau al patrulea trimestru de sarcină, așa cum mai este ea numită, reprezintă…
De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem…
Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr.…