Multe mamici se intreaba de ce bebelusul are scaunul verde si daca au motive de ingrijorare. In mod normal, culoarea scaunului unui bebelus este galben mustar.
Cuprins:
Pana la 6 luni, varsta ideala pentru inceperea diversificarii, scaunul bebelusului ar trebui sa fie un amestec de lichid amestecat cu bobite mai consistente. Un scaun verde, ocazional, nu este un motiv de panica, insa daca bebelusul are mai multe scaune de aceasta culoare zile la rand, ar trebui cerrut sfatul medicului.
Bebelusul are scaunul verde. Lactoza prea multa sau lapte prea putin
Bebelusul are scaune de culoare verde in mod frecvent si da semne ca ar fi si cam agitat. Ocazional, gazele la stomac ii dau si ele batai de cap. Acestea sunt semne ca bebe ar putea primi prea multa lactoza.
Lactoza, intr-un procent semnificativ, si laptele sarac in grasimi, mai greu de digerat, pot cauza balonare si scaune verzi, apoase.
Atunci cand copilul are scaunul partial verde inseamna ca nu primeste suficient lapte. Aceasta deprivare de lapte duce la stari de agitatie, somnolenta si copilul nu ia in greutate. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un specialist care sa te invete cum sa cresti cantitatea de lapte la san, astfel incat mesele sa fie satioase pentru bebelus.
Alergia la alimente
Un scaun verde insotit si de alte simptome precum nas infundat sau alte eczeme poate indica o posibila alergie. Acest lucru inseamna ca bebelusul ar putea fi alergic la un aliment pe care mama il consuma si pe care copilul l-a asimilat din laptele matern.
In unele cazuri, atunci cand mama consuma alimente verzi, exista posibilitatea sa fie afectat si scaunul copilului, fara a fi vorba de ceva grav.
Probleme cu burtica
De asemenea, unele antibiotice sau medicamente pot afecta tranzitul intestinal, iar acest lucru poate determina o culoare diferita a scaunului.
Multe mamici au mai sesizat ca bebelusii au scaun verde imediat dupa vaccinare.
Daca remarcati o schimbare a scaunului in perioada in care incep sa apara primii dintisori, nu va ingrijorati. Aparitia dintilor poate produce schimbari si la nivel de tranzit intestinal.
In aceasta etapa, bebelusul inghite mai multa saliva, iar acest lucru poate cauza aparitia unor scaune mai moi si de culoare verzuie.