Bebelusul la 5 luni este un copil energic, iar activitati precum rostogolitul de pe o parte pe alta sau ganguritul fac parte din rutina lui zilnica.
Cuprins:
Cu putin noroc, mamicile ar putea sa prinda si ceva ore de somn in plus. Este perioada in care micutii se trezesc mai rar in timpul noptii.
Bebelusul la 5 luni. Primele silabe si primele accidentari
La 5 luni de la nastere, copilul va incepe sa comunice prin silabe. Este perioada in care veti incepe sa auziti sunete precum „ba-ba”, „da-da”. Daca te astepti sa auzi si „ma-ma” din orice clipa, nu te entuziasma prea tare. Bebe abia incepe sa experimenteze cu silabele, iar pana la pronuntarea literei „m” e nevoie de putin exercitiu.
La nivel locomotor, bebelusul la 5 luni inca are nevoie de sustinere atunci cand sta in sezut. Vor reusi sa se rostogoleasca singuri de pe burtica pe spate, iar aici va trebui sa aveti grija! Daca nu este supravegheat, copilul risca sa se rostogoleasca de pe pat sau de pe masuta de pe care il schimbati si sa se accidenteze.
De ce adoarme greu bebelusul la 5 luni? Iata cum poti sa-l faci sa doarma mai mult noaptea
Pregatirile pentru somnul de noapte pot veni cu multe provocari, iar de multe ori vei sfarsi prin a face nopti albe.
Este important sa intelegi ca ciclul de somn al copilului incepe sa se stabilizeze, sa-si gaseasca propriul ritm, in aceasta perioada. Sfatul general este sa tii cont de somnul de pranz, organizat in doua reprize.
Bebelusul devine din ce in ce mai alert acum, atat fizic, dar si mental, incercand sa inteleaga lumea din jurul sau. Este important sa aiba parte de odihna potrivita, chiar si pe timpul zilei.
Daca si somnul de pranz iti da batai de cap, iata mai jos un clip video cu o serie de sugestii despre cum ar fi ideal sa organizezi orele de somn ale micutului tau.
Vezi si: Greutatea si inaltimea bebelusului in primul an de viata – grafice de crestere | Demamici.ro