Biscuiti cu mar, banana si fulgi de ovaz. Bebelusii pot fi extrem de mofturosi, iar gasirea unor retete care sa le fie pe plac e o adevarata provocare pentru mamici. Tocmai din acest motiv va propunem o reteta usoara de biscuti cu mar care vor fi pe placul oricarui mofturos micut.
Cuprins:
Biscuiti cu mar, banana si fulgi de ovaz
Ingrediente
2 mere
1 banana foarte coapta
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita ulei de masline
3 linguri fulgi de ovaz
Biscuiti cu mar, banana si fulgi de ovaz – Mod de preparare
Pasati banana cu o furculita pana obtineti un piure fin. Adaugati scortisoara si uleiul de masline. Amestecati, apoi incorporati fulgii de ovaz. Dati merele prin razatoarea mare si scurgeti sucul in exces.
Nu le scurgeti de tot, sucul va face biscuitii mai fragezi. Adaugati merele peste amestec si omogenizati.
Lasati amestecul sa se odihneasca 5, 10 minute. Este important ca fulgii de ovaz sa se inmoaie. Sunt de preferat fulgii de ovaz mai marunti intrucat se inmoaie mai repede.
Biscuiti cu mar, banana si fulgi de ovaz
Formati apoi biscuitii in palme. Ii puteti pune in tava, direct pe hartia de copt. Dati-i la cuptorul preincalzit la 150 – 180 de grade pentru 25 de minute.
S-ar putea sa se faca mai repede, in functie de cuptor. Nu trebuie sa-i uscati prea tare. Continutul trebuie sa fie moale la final. Pofta buna!
Vezi si: Cuscus cu legume pentru bebelusi – diversificare | Demamici.ro