Diversificarea este cu siguranta etapa care pune la incercare imaginatia mamelor. Provocarea devine cu atat mai interesanta cu cat caldura taie si ea o parte din apetitul micilor exploratori ai gustului.
Recent am descoperit o reteta de care fetita din dotare (13 luni) s-a indragostit de la prima degustare. E usor de facut, rapida, nu necesita multe ingrediente si poate fi pastrata la frigider 2-3 zile si oferita ca gustare, intre mesele principale.
INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE
Fierbeti tapioca in lapte pana devine transparenta. Eu am pus laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba am adaugat cele 3 linguri de tapioca si am dat plita la minimum. Amestecati destul de des pentru ca se prinde de oala foarte usor. Fierberea dureaza aproximativ 30 de min, pana scade laptele si compozitia se ingroasa putin. Se lasa tapioca la racit.
Banana se paseaza, se adauga oul batut si scortisoara. Amestecul se pune peste tapioca. Se adauga apoi 5 linguri de faina si se amesteca bine compozitia. Consistenta trebuie sa fie de smantana foarte groasa.
Se pune compozitia in tava, se adauga deasupra fructe de padure sau orice fructe doriti si se da la cuptor la 180 de grade Celsius aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.
Se poate servi si calduta, dar si de la frigider. Eu i-am oferit-o fetitei cu putin sirop de agave deasupra.
Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…
Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…
Perioada post-partum sau al patrulea trimestru de sarcină, așa cum mai este ea numită, reprezintă…
De vorbă cu Andreea Răducan despre modele adevărate, principiile și valorile pe care le transmitem…
Distracție, aventură și prieteni pentru cei mici. Luna martie aduce episoade noi la Disney Jr.…
În luna dedicată iubirii, Asociația de protecție a animalelor Sache sărbătorește 9 ani de activitate…