Căderea părului după naștere reprezintă o problemă cu care se confruntă multe mămici.
Probabil ai observat și tu: părul tău a devenit mult mai fragil, iar de când ai venit cu bebe acasă, nu e zi în care să nu aduni smocuri de fire de păr de pe haine, de prin casă sau pur și simplu când îți treci mâna prin păr.
Cuprins:
Ești tentată să crezi că oboseala, nopțile nedormite, stresul și-au pus amprenta atât de tare asupra ta, încât căderea părului după naștere a devenit inevitabilă.
Totuși, nu te panica. Această perioadă este o simplă fază, cauzată în mare parte de hormonii tăi.
Unele femei observă o cădere a părului imediat după naștere, în timp ce alte mămici se confruntă cu această problemă la 2-3 luni după ce au venit cu copilul acasă.
De ce ne cade părul după ce naștem
În timpul sarcinii, dar și în perioada de după, au loc transformări extraordinare în corpul tău. Toate schimbările care au loc sunt gândite cu un singur scop: să susțină viața care se dezvoltă în pântecele tău.
Dacă în mod normal o femeie pierde pe zi între 70-100 de fire de păr, în timpul sarcinii, nivelele ridicate de estrogen încetinesc acest proces. Este același motiv pentru care părul îți crește mult mai repede și este mai des atunci când ești gravidă.
Procesul se oprește, în mod firesc, în ultimul trimestru de sarcină. Întoarcerea la un nivel mai scăzut de estrogen cauzează și căderea părului după naștere.
Vezi si: Viata postpartum. Ce am simtit la patru luni dupa nastere | Demamici.ro
Remedii naturale pentru a preveni căderea părului după naștere
1. Evită vopseaua și uscătorul de păr
Dacă te preocupă podoaba ta capilară care devine mai rară, renunță pentru o perioadă la vopseaua de păr. Sursele de căldură de la foehn, placă sau ondulator pot fi nocive pentru părul tău care acum este fragil.
2. Alimentația și suplimentele cu vitamine
Dacă ai deficiențe de zinc, vorbește cu medicul tău pentru stabilirea unei diete potrivit pentru tine. Acest lucru ar putea să explice căderea părului după naștere.
Asigură-te că ai un stil de viață sănătos și consumă alimente bogate în vitamina C sau B ( mazăre, portocale, varză de bruxelles, muguri, lapte bătut, zer, soya, nuci, drojdie și cereale integrale). Suplimentele alimentare sunt și ele binevenite.
3. Măști naturale cu albuș de ou
Înainte de a-ți spăla părul, poți încerca o mască ușor de preparat în casă. Ai nevoie de un ou și două linguri de ulei de măsline. Aplică masca pe păr, lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță.