Calendar Advent – Idei de activități distractive în perioada 1 – 24 Decembrie. Pe 1 decembrie, copiii din întreaga lume vor deschide prima ușă a Calendarelor de Advent de Crăciun, dornici să vadă ce poză, ciocolată sau mini cadou se ascunde înăuntru. De curând, acest obicei a fost împrumutat și de către români, dar de unde provine acesta, cum de s-a răspândit atât de rapid și care e semnificația lui de fapt?
Cuvântul „Advent” provine din expresia latină „venirea către”. Pentru creștini, perioada Advent marchează „apropierea” celei mai importante date din anul lor, nașterea lui Hristos.
Ideea de a marca fizic Adventul își are rădăcinile în Germania de la sfârșitul secolului al XIX-lea, când luteranii au făcut semne cu cretă pe uși de la 1 decembrie până pe 24. Se cunosc două posibile rădăcini pentru primele Calendare de Advent.
Potrivit Landesmuseum din Austria, primul a fost produs la Hamburg în 1902 de către proprietarul unei librării protestante. Alții susțin că primul calendar realizat manual a fost realizat în Germania la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru un copil pe nume Gerhard Lang. Mama lui Lang a lipit 24 de dulciuri mici pe un pătrat de carton, pentru ca fiul ei să le mănânce în perioada Adventului.
Ulterior, în 1908 au produs ceea ce se crede că este primul Calendar de Advent tipărit vreodată. Câțiva ani mai târziu, Lang a introdus conceptul de 24 de uși mici – dând fiecărei imagini noi un element de surpriză. Afacerea lui Lang s-a încheiat în anii 1930, dar ideea luase loc, iar alții, precum Sankt Johannis Printing Company, au început să producă calendare religioase de Advent, adesea cu versete biblice în loc de imagini în spatele ușilor.
Calendarele de Advent au devenit o tradiție de bază a Crăciunului, ajutându-ne să numărăm înapoi zilele de la 1 până la 25 decembrie. De la inventarea lor, acestea au evoluat de la ușile mici care ascundeau o imagine sau un verset biblic și acum includ cadouri precum jucării, dulciuri sau chiar diferite cadouri.
Mai jos avem o serie de activități pe care le putem face cu cei mici în perioada 1-24 Decembrie. Categoria de vârstă: începând cu 2 anișori.
Zilele pot fi împărțite după bunul plac, în funcție de preferințele voastre sau ale copiilor. O altă opțiune interesantă este aceea de a lăsa totul la voia întâmplării, puneți fiecare activitate într-un plic și lăsați copilul să aleagă unul din cele 25 de plicuri pentru fiecare zi.
Vezi si: Cum alegi cartea potrivită pentru copilul tău în funcție de vârstă | Demamici.ro
Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…