Căsniciile nefericite sunt mult mai dureroase pentru un copil decât un divorț. Un divort va fi mereu dureros pentru orice familie, chiar dacă nu în aceeași măsură pentru toată lumea.
De cele mai multe ori este mai bine să luați decizia de a avea o despărțire definitivă decât de a menține o căsnicie dificilă.
Dacă este tratată corect, separarea poate aduce un viitor mai fericit copiilor.
Șase motive pentru care căsniciile nefericite pot avea un impact mai nociv asupra copiilor decât un divorț.
1. Copiază modelul nesănătos al relației părinților
Copiii imită modelele de relații pe care le observa. Micutii vor ajunge sa considere cearta ca fiind o normalitate in orice relatie.
2. Nu se vor „obișnui” cu luptele părinților lor
Copiii simt emoțiile negative destul de ușor și sunt foarte sensibili la mediul distructiv de familie. Atunci când părinții manifestă lipsă de respect reciproc, bunăstarea socială și emoțională a copiilor lor nu este sigură.
3. Devin mai vulnerabili la stres
Atunci când copiii nu se simt în siguranță în propria casă, există șansa ca ei să poată deveni ușor stresați și să interpreteze situațiile obișnuite ca fiind amenințătoare. Acest lucru poate produce coșmaruri și sentimente de teamă.
Căsniciile nefericite sunt mult mai dureroase pentru un copil decât un divorț
4. Pe parcurs vor avea dificultăți în a construi diferite tipuri de relații
Copiii care trăiesc într-un mediu toxic nu sunt doar în pericol de a avea relații romantice nefericite la vârsta adultă. Fiind martori ai unor relatii toxice, copiii pot manifesta un comportament alterat si o conexiune defectuoasa cu persoanele din jurul lor.
5. Vor dezvolta obiceiuri proaste
Copiii tind să facă lucruri pentru a împiedica emoțiile rele. Astfel, acestia pot prezenta un comportament dificil, pot pierde interesul pentru școală, pot intra în lupte cu colegii și se pot infuria mult mai usor in orice situatie.
6. Se pot teme de propriile emoții
Tactica etică între părinți, cum ar fi evitarea, agresiunea verbală și ieșirea afară, îi pot face pe copii să simtă că exprimarea propriilor sentimente nu este o strategie sigură.