Educație

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București. Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (E.D.I.T.) continuă proiectul „Ora de Educație Rutieră” în școli, licee și grădinițe, ca parte a programului „România în Siguranță”, început încă din anul 2018.

Proiectul se desfășoară în perioada martie – mai în București și are ca scop principal educarea și conștientizarea elevilor și copiilor în privința siguranței rutiere.

Educația rutieră este esențială pentru prevenirea accidentelor și promovarea unui comportament responsabil în trafic. Conform statisticilor Uniunii Europene din 2023, România se află în continuare pe primul loc la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere. Mai mult, România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane care cunosc manevrele de acordare a primului ajutor.

E.D.I.T. a pornit astfel o serie de acțiuni care pot schimba aceste statistici, începând cu educarea celor mici, după cum spune Ion Arseni, fondatorul programului „România în Siguranță”:

„Proiectul „Ora de Educație Rutieră” oferă o serie de sesiuni interactive și informative, concentrându-se pe regulile de circulație, semnele de circulație, comportamentul responsabil în trafic și acordarea primului ajutor în caz de accident rutier în 23 de licee din Sectorul 2. În ceea ce privește ciclul primar, ne-am propus să educăm 6615 de elevi din 35 de școli, în perioada 18 martie – 10 mai.

De asemenea, ajungem și la segmentul de grădinițe, lucrând cu 34 de grădinițe și implicând 2720 de copii în proiect. Prin educație și conștientizare, ne dorim să contribuim la schimbarea mentalității și la reducerea numărului de accidente rutiere în România. Știm că este mult de muncă, dar noi credem în metoda pașilor mici care poate produce modificări majore în timp.”

Proiectul este realizat cu sprijinul următorilor parteneri: Primăria Sectorului 2 București prin DGAPI – Învățământ Sector 2,  Poliția Română, România Driving Experience, IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Generali România și Sixt Group România.

Vezi și: Totul despre vaccinarea cu ROR (RUJEOLĂ, OREION, RUBEOLĂ) | Demamici.ro

Vezi și: Prima campanie de comunicare națională dedicată creșterii nivelului de conștientizare a riscului infecțiilor determinate de VSR la copiii din categoriile vulnerabile | Demamici.ro

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună