Copiii trebuie tinuti acasa, nu in mall-uri! Inchiderea scolilor nu inseamna vacanta | Demamici.ro

Copiii trebuie tinuti acasa, nu in mall-uri! Inchiderea scolilor nu inseamna vacanta! Luni, 9.03.2020, s-a anuntat inchiderea tuturor scolilor din Romania in perioada 11 – 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei. Ministrul Educatiei, Monica Anisie, trage un semnal de alarma. Perioada in care copiii vor sta acasa nu trebuie confundata cu o vacanta. Se vor lua masuri si se vor cauta solutii astfel incat cursurile sa poata fi tinute online.

Vezi si: E oficial! Scolile din Romania se inchid in perioada 11-22 martie. Declaratiile lui Orban | Demamici.ro

„Dacă este necesar, dacă este o evoluție a situației, tot comitetul pentru situații de urgență decide prelungirea suspendării cursurilor. Recomandarea noastră pentru profesori este ca în această perioadă să fie în contact cu elevii în mod online, mâine o să precizăm toate aspectele.

Încercăm să găsim soluții, în așa fel, acolo unde se poate, să se desfășoare cursuri online. Putem găsi soluții. Aproximativ trei milioane de copii, cuprinși în sistemul de învățământ preuniversitar, vor sta acasă în această perioadă.

Recomandarea noastră pentru părinți este să nu expună copiii, să îi țină cât mai mult la domiciliu,” a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei.

Romania se confrunta cu o situatie fara precedent. Scolile au fost inchise din cauza COVID-19, iar parintii trebuie sa constientizeze ca aceasta masura este una de preventie.

Vezi si: Angajatorii ar putea fi obligati sa dea liber angajatilor cu copii si sa le plateasca zilele libere – proiect de lege | Demamici.ro

Copiii trebuie tinuti acasa, nu in mall-uri! Perioada in care copiii nu vor merge la scoala nu trebuie confundata cu vacanta.

Dragi parinti, nu va duceti copiii in locuri aglomerate, in spatii de joaca, fie ele situate in interiorul cladirilor sau in aer liber. Micutii pot duce mana in gura, apoi pe leaganul pe care se va da un alt copil.

Niciun copil sub 9 ani nu a murit de coronavirus vor spune multi. Chiar daca numarul deceselor din cauza COVID-19 in randul persoanelor tinere este infim, copiii purtatori pot duce boala mai departe catre membri ai familiei in varsta sau suferinzi de boli cronice.

Ajutati copiii sa-si continue educatia acasa, prin metode traditionale. Puneti-i sa citeasca, oferiti-le ajutorul in realizarea exercitiilor. Antrenati-le mintea si nu ii lasati „uitati” in fata ecranelor. Jocurile pe calculator se pot dovedi extrem de nocive pentru creierul copiilor.

Vezi si: Cursuri online daca infectiile cu coronavirus se inmultesc! Declaratiile ministrului Educatiei | Demamici.ro

Copiii trebuie tinuti acasa, nu in mall-uri! De ce a fost atat de necesara masura inchiderii scolilor? Copiii sunt „super-contaminanti”

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, a explicat pe contul sau de socializare necesitatea adoptarii masurii preventive de inchidere a scolilor. Copiii sunt un „vehicul de contaminare” foarte rapid.

„Dintre toate categoriile de vârstă, copiii sunt cei mai feriți de complicațiile pe care le dă virusul SARS-Cov2, și pentru ei pneumonia dată de Covid-19, de mortalitate semnificativă, este o complicație extrem de rară.

Pe de altă parte populația pediatrică este cel mai rapid vehicul de contaminare în comunitate. Calculul contagiozității la adult pentru virus, de 2.5, este o estimare conservatoare. În rândul copiilor transferul de fluide (salivă, secreții nazale) în comunitate este semnificativ mai mare. Copilul, indiferent dacă este simptomatic, ori ba, devine potențial transmițător al bolii atât la alt copil, dar și cu siguranță familiei acestuia.

„Zilele trecute vorbeam de ”super-contaminanți” (super-spreaders). Copiii – prin definiție – sunt super-contaminanți.

Orice epidemie are o curbă de apariție a cazurilor. La început par puține, izolate, dar după un prag critic rata crește exponențial, și cu rapiditate, pe măsură ce noi cazuri sunt diagnosticate, și unele persoane dezvoltă simptome severe.

Orice serviciu medical are un ”punct de răspuns”, la care poate face față, și un ”punct de colaps” la care nu mai poate face față cererilor. La acel moment războiul cu o epidemie este, practic, pierdut.

Soluția este să netezești curba de apariție a cazurilor noi, încât să tratezi – să zicem – 1000 de cazuri în câteva săptămâni, nu în 48 de ore.

Aceste decizii, supărătoare pentru mulți, enervante pentru populație, sunt ca sacii pe care îi pui pe malul apei când se anunță viitura. Nu vor opri daunele, dar previn dezastrul.”

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună