„Copilul tău este un geniu” – Recenzie | Demamici.ro

„Copilul tău este un geniu” – Florin Colceag & Florin Alexandru. Titlul cărții vă poate induce ușor în eroare, căci ați putea crede că veți găsi metode prin care să creșteți coeficientul de inteligență al copilului vostru, dar nu! Nu aceasta este ideea centrală a cărții, căci nu expune o teorie anume, ci dă sfaturi pentru anumite situații.

„Copilul tău este un geniu” face referire la modul în care un copil își poate gestiona emoțiile și te învață cum să îi hrănești nevoia de curiozitate și învățare prin joc: conectându-te cu el. Cartea prezintă o multitudine de idei foarte bune pentru activități benefice atât părinților, cât și copiilor. Aceste idei sunt oferite sub cea mai îndrăgită formă a copiilor de a învăța: prin joacă.

Cartea prezintă cele 8 abilități principale pe care trebuie să le dezvoltăm la copii, ca mai târziu să se descurce singuri indiferent de ceea ce aleg să facă în viață. Este o carte practică, cu exemple concrete și bine structurate.

,,Copilul tău este un geniu” – Recenzie | Demamici.ro

„Copilul tău este un geniu” – Recenzie

„Copilăria arată cum va fi omul,

Precum zorii arată cum va fi ziua.” – John Milton.

Exact la acest aspect se referă și autorul cărții atunci când scrie: „Creierul este setat să înțeleagă lucrurile în alb și negru la vârsta copilăriei, complexitatea nu își face încă apariția din cauza unui nivel scăzut al informațiilor, el înțelege ce e bun și ce e rău, dacă e frumos sau urât și tot așa. De asemenea, dacă suma modelelor pozitive este mai mare decât suma modelelor negative, va avea un comportament predilect către partea bună a lucrurilor; desigur că și invers de întâmplă același lucru […]

Până la urmă, copiii nu sunt altceva decât copia fidelă a celor doi părinți, iar în momentul în care vedem „defecte” la copiii noștri, ele sunt de fapt, caracteristici ale caracterului nostru, iar cea mai sigură formă în a schimba „defectele” e ca noi să le corectăm și să devenim modele pentru copiii noștri.”

Creierul copilului nostru este ca un burete ce absoarbe în mod constant informație, de aceea este foarte importantă calitatea informației pe care ei o memorează. „Cel mai frumos cadou pe care îl poți face copiilor tăi, este educarea ta de părinte conștient!”

Fiecare vârstă a copilului este o etapă foarte importantă în dezvoltarea abilităților, integrării în societate sau a comunicării. De exemplu:

  • Între 2 – 4 ani, copilul începe să: dezvolte curiozități; petreacă timp și cu alte persoane decât părinții; Își înfrângă timiditatea.
  • Între 4 – 6 ani, copilul învață să: devină responsabil de acțiunile sale; Își descopere unicitatea; pună accent pe creativitate.
  • Între 6 – 8 ani, copilul reușește să: interacționeze cu ușurință cu ceilalți; își spună clar punctul de vedere; înțeleagă argumentele părinților.
  • Între 8 – 10 ani, copilul înțelege: termenul de responsabilitate; diferența dintre bine și rău, minciună și adevăr; rolul anumitor pasiuni din viața lui. Toate aceste etape din viața unui copil sunt primordiale pentru părinți, sunt momentele cu cele mai evidente amprente, pentru toată familia. Modul părinților de a reacționa și de a gestiona nevoile copilului va rămâne întipărit pentru totdeauna în subconștientul celor mici.

O carte potrivită, mai ales persoanelor care lucrează în domeniul didactic deoarece conține o serie de jocuri și tehnici didactice care vin în sprijinul celor mari și a celor mici deopotrivă. Personal, am preluat multe idei, metode și jocuri pe care le-am adaptat în funcție de vârstele membrilor familiei.

Lectură plăcută!

Autor: Cristina Doroș

Vezi și: Copil geniu la doar 9 ani. El este baietelul care in decembrie va absolvi facultatea | Demamici.ro

 Vezi și: „Copilul tău. Părinții tăi. Tu. Povestea adevărată a unei mame obișnuite” – Recenzie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună