Suzeta, avantaje si dezavantaje! Cum aleg suzeta potrivita pentru bebelusul meu | Demamici.ro

Cu siguranta toata lumea a auzit despre suzeta, insa nu multi stiu care este cu adevarat rolul ei si cine a inventat-o.

Pentru ca bebelusul vostru merita tot ce e mai bun, trebuie sa aveti grija la orice lucru cu care intra in contact si care il insoteste zilnic.

Cum a aparut suzeta

Suzeta a aparut in urma cu foarte mult timp, insa intr-o alta forma fata de cum arata in prezent. Se pare ca in antichitate, copiilor le erau date carpe inmuiate in apa cu miere pentru ca acestia sa se linisteasca.

La ceva timp dupa, s-a inventat un mamelon din cauciuc care s-a atasat de un disc, pentru ca bebelusii sa nu-l inghita. S-a inventat aceasta suzeta pentru calmarea bebelusului, dar si pentru a amana punerea lui la san.

Beneficii ale suzetei

Un prim beneficiu este calmarea bebelusului, mai ales atunci cand, din motive medicale, acesta nu poate fi alaptat. Daca doriti pastrarea lactatiei, extrageti laptele matern cu o pompa de san. In acest mod, dupa rezolvarea problemelor medicale veti putea alapta in continuare si nu veti avea probleme cu blocarea canalelor de lapte.

Se spune ca daca mamele trec prin depresie postpartum, acestea vor fi mult mai linistite atunci cand bebelusul nu plange foarte des. Suzeta ar putea reduce „sesiunile” de plans si ar putea calma mult mai repede bebelusul.

Suzeta mai este recomandata si atunci cand copilul este dus la medic pentru a i se face un vaccin sau o alta procedura. Avand „ocupatie”, micutul va sta mult mai linistit.

Chiar si atunci cand zbori cu avionul impreuna cu copilul, suzeta poate fi un prieten de nadejde, pentru ca cel mic sa nu aiba disconfort legat de aparitia unei tensiuni la urechi.

Dezavantaje ale suzetei

Cel mai mare dezvantaj este atunci cand se foloseste intens pentru ca poate afecta forma dintilor si a maxilarului bebelusului. In primii ani de viata, aceasta regiune se poate modela foarte usor, de aici si modificarile de forma.

In plus, bebelusul poate capata si infectii la nivelul urechii daca foloseste des suzeta.

Cum sa aleg suzeta potrivita?

Suzetele vin in diverse marimi si forme, cele mai cunoscute fiind cea rotunda sau cea in forma de fluture. Acestea se aleg in functie de varsta copilului. Fiecare mama alege daca vrea sa-i ofere sau nu suzeta copilului ei, iar decizia trebuie respectata.

Daca optati pentru suzeta, este foarte important sa-i oferiti copilului una de calitate. Suzeta trebuie sa fie ortodontica pentru a reduce presiunea aplicata pe maxilar in timpul utilizarii, prevenind astfel deformarea acestuia.

Fii foarte atenta la materialul din care este confectionata suzeta. Copiii pot dezvolta alergii. Asadar, iti recomandam sa optezi pentru una din latex sau silicon. Latexul este obtinut din cauciuc natural si prezinta elasticitate inalta, rezistenta mare la uzura si este un produs ecologic. Mai mult decat atat, latexul nu atrage praful. Siliconul este si el un material de calitate. Elastic si moale, rezistent la temperaturi inainte, siliconul seamana mai mult cu sanul mamei si nu are miros.

Opteaza pentru o suzeta cu capac, astfel ea va fi igienizata un timp mai lung. De asemenea, alege si un lantisor cu clips pentru a putea prinde suzeta de hainele bebelusului. In acest mod vei evita situatiile neplacute cand cel mic o scapa sau o arunca. Suzetele ortodontice se gasesc pentru nou-nascuti de la 0 la 6 luni si pentru bebelusii trecuti de prima jumatate de an.

Share

Articole recente

Are doar 2 ani, dar lupta lui e cât o viață. Fii parte din povestea lui Achim! | Demamici.ro

Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…

3 zile

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe | Demamici.ro

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…

4 zile

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii – un nou studiu analizează „creierul de mamă” | Demamici.ro

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…

4 zile

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

o săptămână

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

2 săptămâni

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

2 săptămâni