Cum apare crusta de lapte si cum se trateaza. Dermatita seboreica infantila | Demamici.ro

De cele mai multe ori, cojile in cap sunt confundate cu matreata, insa denumirea medicala este de dermatita seboreica infantila.

Chiar daca nu arata bine din punct de vedere estetic, crusta de lapte nu produce efecte negative. Dermatita seboreica infantila apare inca din primele luni de viata si dispare la 6-12 luni.

Insa sunt cazuri cand acestea persista si nu dispar nici dupa varsta de 1 an. In plus, se mai pot gasi pe urechile bebelusului sau chiar in sprancene si gene, sau rareori la subrat sau pliurile pielii.

Cauzele aparitiei cojilor in cap

Nu exista un motiv clar care duce la aparitia crustei de lapte insa se stie sigur ca dermatita seboreica infantila nu este cauzata de o igiena precara sau anumite alergii.

Expertii considera ca aportul de hormoni pe care bebelusul ii primeste de la mama in ultima luna de sarcina contribuie la sporirea productia glandelor seboreice, ceea ce duce la aparitia crustei de lapte.

Vina poate fi si a iritatiei produsa de o ciuperca care creste in sebum.

Tratament pentru cojile in cap

Nu exista un tratament prescris de medic pentru crusta de lapte, insa sunt cateva remedii naturiste foarte simple. Se recomanda sa se maseze scalpul bebelusului cu buricele degetelor sau cu o perie moale, pentru a inmuia cojile persistente.

Trebuie samponat parul bebelusului zilnic, insa trebuie clatit foarte bine. Dupa spalare, se foloseste o perie de par moale, pentru a indeparta cojile.

Exista chiar sampoane speciale impotriva cojilor. Insa daca aceasta crusta se indeparteaza greu si persista, se poate incerca un masaj cu uleiuri naturale, precum cel de migdale sau de masline.

Se maseaza usor scalpul bebelusului cu o cantitate mica de ulei, apoi se lasa sa actioneze aproximativ 15 minute, iar apoi se perie usor cu o perie de par moale.

Nu se lasa uleiul pe par pentru ca poate bloca porii si poate inrautati crusta bebelusului. Daca dermatita este severa si apar sangerari sau se extinde spre alte zone, trebuie cerut sfatul medicului.

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună