Cum arata plamanii unui pacient infectat cu COVID-19. Imagini 3D VIDEO | Demamici.ro

Cum arata plamanii unui pacient infectat cu COVID-19. Imagini 3D VIDEO. Efectele devastatoare ale noului coronavirus au fost explicate amanuntit de specialistii de la George Washington University Hospital.

O radiografie 3D a unui pacient de 59 de ani, infectat cu coronavirus, arata efectele devastatoare pe care le produce virusul, la nivelul plamanilor și cum aceștia se degradeaza de la o zi la alta.

Pacientul de 59 de ani nu are alte probleme de sanatate, se confrunta doar cu o tensiune arteriala ridicata si in urma cu doar cateva zile inainte de aceasta radiografie, pacientul era asimptomatic.

Starea lui s-a degradat atat de tare, incat plamanii nu mai functioneaza optim. Pacientul este ajutat mecanic sa respire, iar medicii i-au montat si un alt aparat care sa il ajute la circulatia si oxigenarea sangelui.

„In acest moment, starea lui s-a agravat suficient incat sa necesite montarea unui ventilator care sa il ajute sa respire. Nu vorbim de un barbat de 70-80 de ani, cu probleme majore de sanatate sau chiar diabetic.

Pacientul nostru este sanatos tun, cu exceptia unor mici probleme cu tensiunea, si cam atat. Peste o saptamana daca mai facem inca un scan s-ar putea sa observam ca infectia este si mai tare raspandita la nivelul plamanilor, iar starea lui generala mult mai rea”, a explicat dr. Keith Mortman.

Cum arata plamanii unui pacient infectat cu COVID-19. Imagini 3D VIDEO. Problemele respiratorii, unul dintre simptomele grave

Zonele marcate cu galben reprezinta portiunile inflamate din plamani. Din analiza radiografiei 3D reiese ca aceste portiuni inflamate nu sunt localizate intr-o singura parte. Ele sunt raspandite pe toata suprafata plamanilor, ceea ce justifica starea grava in care se afla unii pacienti.

„Din nefericire, odata ce plamanii au ajuns sa fie afectati atat de mult, recuperarea va dura mult mai mult. Pentru aproximativ 2-4% dintre pacientii COVID-19, boala nu mai poate fi vindecata, iar organismul lor va ceda.

Coronavirusul afecteaza victimele la nivel respirator, se infiltreaza prin membranele mucoase, iar apoi ajunge in plaman. Zonele inflamate reprezinta reactia de lupta a organismului in fata acestui virus”, a mai declarat Mortman pentru cnn.com.

Vezi si: O mamica se teme pentru viata sotului si a fetitei de 3 luni, depistati pozitiv: „Mi-e frica!” | Demamici.ro

Vezi si: Sarcina in vremea pandemiei. Simona Gherghe, interviu cu Dr. Mona Zvanca! Specialistul in morfologie fetala a raspuns la intrebari VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Exista speranta. La nici doua luni de viata, doi bebelusi au invins coronavirusul | Demamici.ro

Share

Articole recente

Are doar 2 ani, dar lupta lui e cât o viață. Fii parte din povestea lui Achim! | Demamici.ro

Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…

o săptămână

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe | Demamici.ro

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…

2 săptămâni

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii – un nou studiu analizează „creierul de mamă” | Demamici.ro

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…

2 săptămâni

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

2 săptămâni

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

3 săptămâni

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

3 săptămâni