Cum le răspundem persoanelor care „ne învață” cum să ne creștem copilul, deși nimeni nu le-a cerut sfatul? Recomandări | Demamici.ro

Cum le răspundem persoanelor care „ne învață” cum să ne creștem copilul, deși nimeni nu le-a cerut sfatul? Recomandări. Primești sfaturi constante de la soacră, vecină sau prietenele tale despre modul în care să îți crești copilul? Respectul față de aceștia te determină să nu știi cum să le spui să nu îți mai dea atâtea sfaturi nedorite?

Așa cum bebelușul tău este o parte importantă a vieții tale, el este important și pentru ceilalți. Oamenii cărora le pasă de copilul tău sunt legați de tine și de copil ntr-un mod special care le invită sfatul. Știind acest lucru vă poate oferi un motiv pentru a gestiona cu ușurință interferența, într-un mod care lasă intacte sentimentele tuturor.

Indiferent de sfaturi, acesta este copilul tău și, în cele din urmă, îți vei crește copilul așa cum crezi cel mai bine. Așadar, rareori merită să creezi un război pentru comentariile unei persoane bine intenționate. Puteți răspunde la sfaturile nedorite într-o varietate de moduri:

Cum le răspundem persoanelor care „ne învață” cum să ne creștem copilul, deși nimeni nu le-a cerut sfatul?

1. Inainte de toate, ascultati

Este perfect normal să fii defensiv dacă simți că cineva te judecă, dar sunt șanse ca persoana respectiva sa nu te critice ci, mai degrabă, împărtășește cu tine ceea ce simte că este o perspectivă valoroasă. Încercați să ascultați – puteți învăța ceva valoros.

2. Ignorați

Dacă știți că persoana respectiva nu se va razgandi indiferent de punctul vostru de vedere, atunci priviti-o in ochi, zâmbiți, dați din cap și dați un răspuns non-angajament, cum ar fi „Interesant!” Apoi, treceți la propriile voastre lucruri de rezolvat.

3. De acord

S-ar putea ca o parte dintre sfaturile primite sa fie valide si sa fiti de acord cu ele. Dacă puteți, multumiti din toată inima pentru informatiile cu privire la subiectul respectiv.

4. Alegeți armele

Dacă soacra ta insistă ca bebelusul să poarte o caciula în plimbarea voastra către parc, apoi merge înainte și i-o pune pe cap, acest lucru nu va avea efecte pe termen lung. Cu toate acestea, nu capitulați asupra problemelor importante pentru dvs. Luati atitudine si procedati astfel incat sănătatea sau bunăstarea copilului dumneavoastră sa fie primordiale.

5. Evitați subiectul

Dacă sora ta te presează să-l lași pe bebeluș să plângă pana adoarme, dar tu nu ai face asta niciodată, atunci nu trebuie sa te plangi surorii tale de faptul că bebelușul tău s-a trezit plangand de cinci ori în noaptea precedentă. Atunci cand deschide subiectul, il poti evita in mod elegant, zicand: „Vrei o ceașcă de cafea?”

6. Educă-te pe TINE

Cunoașterea este putere; protejează-te pe tine și sănătatea ta, citind opțiunile tale parentale. Bazează-te pe încrederea că faci tot ce este mai bine pentru copilul tău. Educându-te pe tine, poți să îi educi și pe cei din jurul tau.

Cum le răspundem persoanelor care „ne învață” cum să ne creștem copilul, deși nimeni nu le-a cerut sfatul?

7. Educă-i pe cei din jurul tău

Dacă „profesorul” dumneavoastră transmite informații despre care știți că sunt învechite sau greșite, împărtășiți ceea ce ați învățat pe această temă. Este posibil să puteți deschide mintea celeilalte persoane. Consultați un studiu, carte sau raport pe care l-ați citit si demonstrați acest fapt.

8. Citați un medic

Foarte mulți oameni acceptă un punct de vedere dacă un profesionist l-a validat. Dacă propriul pediatru este de acord cu parerea dvs., spuneți: „Doctorul meu a spus să aștepte până când va avea cel puțin șase luni înainte de a începe alimentația solidă”. Dacă propriul dvs. medic nu vă susține punctul de vedere cu privire la această problemă, atunci consultați un alt medic – poate autorul unei cărți de îngrijire a bebelușilor.

9. Fii vag

Puteți evita confruntarea cu un răspuns evaziv. De exemplu, dacă soacra ta te întreabă dacă ați început încă antrenamentul la olita (dar sunteți la multe luni distanta de a începe procesul), puteți răspunde cu „Ne indreptam spre acea direcție”. Oferiți răspunsuri vagi din care să se poată înțelege mai multe lucruri.

10. Cere un sfat

Persoana care vă consiliază în mod prietenos este, probabil, expertă în câteva aspecte cu care vă puteți pune de acord împreună. Căutați aceste puncte și cereți îndrumări. Va fi fericită că te ajută, iar tu vei fi multumita că ai o modalitate de a evita o confruntare cu privire la subiectele cu care nu ești de acord.

11. Memorează un răspuns standard

Iată un comentariu care poate fi dat ca răspuns la aproape orice sfat: „Este posibil să nu fie calea potrivită pentru tine, dar este calea potrivită pentru mine”.

12. Fii sinceră cu cei din jur

Încearcă să fii sincera cu privire la sentimentele tale. Alegeți un timp liber de distrageri și alegeți cuvintele dvs. cu atenție, cum ar fi „Știu cât de mult îl iubești pe Matei și mă bucur că petreci atât de mult timp cu el. Știu că crezi că mă ajuți când îmi dai sfaturi despre acest lucru, dar sunt mulțumită de propria mea abordare și aș aprecia cu adevărat dacă ai înțelege acest lucru „.

13. Găsește un mediator

Dacă situația vă pune la încercare relația cu consilierul, poate doriți să cereți altei persoane să intervină pentru dumneavoastră. O terță persoană care să vă sfătuiască și să ofere soluții este oricând binevenită.

14. Căutați prieteni cu aceeași idee

Alăturați-vă unui grup de sprijin sau unui grup online cu persoane care împărtășesc filosofiile dvs. parentale. A vorbi cu alții care își cresc bebelușii într-un mod asemănător cu al tău îți poate oferi puterea de a înfrunta persoanele care nu-ți înțeleg punctele de vedere.

Surse: GentleBaby Care, de Elizabeth Pantley. (McGraw-Hill, 2003)

Vezi si: Sfaturile de aur pe care mi-as fi dorit sa le primesc la inceput de maternitate | Demamici.ro

Vezi si: Daca nu esti mama, nu stii ce-i aia oboseala. Sfaturi pentru o mamica la inceput de drum | Demamici.ro

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună