Este extrem de important ca bebelusul sa eructeze dupa fiecare masa. Va propunem cateva solutii pentru a reusi acest lucru mai usor.
Cuprins:
Eructatul sau ragaitul este foarte important, in special inainte de varsta de 3-4 luni, iar odata cu varsta, si eructatul va deveni mai usor.
Cum poate fi ajutat copilul sa eructeze
Atunci cand sug la san, dar in special din biberon, bebelusii inghit si aer. Cum stomacul lor este foarte mic, aerul inghitit ocupa locul catorva mililitri de lapte.
Sfincterele care inchid stomacul nu sunt suficient de mature ca sa ramana inchise dupa inghitirea bolului alimentar. Astfel, daca nu ajutam bebele sa eructeze imediat dupa masa, aerul poate impinge o cantitate de lapte inapoi pe esofag, riscand ca cel mic sa se inece sau sa aspire continut gastric.
Exista si riscul ca aerul ramas in stomac sa plece mai departe catre intestine, iar astfel pot sa apara colicii.
Bebelusul poate sa inghita aer atunci cand mananca cu pofta, cand e prea lacom sau cand laptele vine cu un flux prea mare. Inainte de a alapta copilul, este indicat sa detensionezi sanii.
Insa daca este hranit cu biberonul, se alege o tetina cu un flux adecvat si se va schimba regulat, pentru a nu se largi.
Cum sa faci copilul sa ragaie dupa fiecare masa
Ridicarea pe umar, fiind cea mai frecventa tehnica. Dupa ce se ridica pe umar, se mangaie pe spate, astfel ca atingerile usoare cu podul palmei ajuta bula de aer din stomac sa se ridice si sa se elimine.
De obicei, bebelusii ragaie usor atunci cand sunt asezati pe o parte. Daca nu reusiti eructarea tinandu-l sus pe umar, puteti incerca aceasta tehnica.
Aseaza copilul cu spatele sprijinit de abdomenul tau. Copilul trebuie pus in brate, cu spatele sprijinit de abdomenul tau, iar mana ta il va sustine pentru a nu cadea in fata, aplicandu-se presiune pe burtica.