Sănătatea și siguranța bebelușului

Cum protejăm bebelușii de caniculă? Sfaturi utile | Demamici.ro

Cum protejăm bebelușii de caniculă? Deși vara e abia la început, perioadele cu zile extrem de calde și-au făcut deja apariția.

În aceste condiții, de căldură extremă, protejarea bebelușilor este esențială pentru a preveni deshidratarea, arsurile solare și alte probleme de sănătate legate de căldură.

Cum protejăm bebelușii de caniculă?

Printre persoanele cele mai afectate sunt copiii mici şi sugarii. Medicii spun că părinţii ar trebui să fie foarte atenţi la hidratarea celor mici şi a sugarilor.

Medicul pediatru Marga Pîrvănoiu spune că celor mici le poate crește temperatura, dacă nu sunt hidrataţi corespunzător în zilele foarte calde. „Pericolul este de supraîncălzire, iar prin supraîncălzire fac febră. Cel puţin în cazul copiilor mici. Şi atunci trebuie hidrataţi corespunzător. Laptele de mamă îi asigură şi partea de sete la copil, dar la nevoie se poate completa cu un pic de ceai sau apă”, explică pediatrul, potrvit Adevărul.

Mai mult decât atât, dacă cei mici nu sunt bine hidrataţi, aceştia pot chiar să facă febră, numită „febra de sete”. „Poate să facă chiar şi 40 de grade dacă nu e hidratat corespunzător”, mai explică medicul.

Ce trebuie să știe toate mămicile

Iată câteva sfaturi pentru a-i menține în siguranță pe cei mici, chiar și atunci când sunt temperaturi extreme:

Hidratarea este esențială! Alăptați sau oferiți biberonul mai des pentru a asigura o hidratare adecvată. Bebelușii alăptați exclusiv nu au nevoie de apă suplimentară, dar pot dori să fie alăptați mai des. Pentru bebelușii mai mari de șase luni, oferiți apă între mese.

Îmbrăcăminte adecvată. Îmbrăcați bebelușul în haine ușoare, din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul, care permit pielii să respire. Folosiți o pălărie cu boruri largi pentru a proteja fața și gâtul bebelușului de soare.

Evitarea expunerii directe la soare! Stați la umbră cât mai mult posibil, mai ales între orele 10:00 și 16:00, când soarele este cel mai puternic. Pentru bebelușii mai mari de șase luni, aplicați cremă de protecție solară cu un SPF de cel puțin 30 pe pielea expusă.

Menținerea unui mediu răcoros. Asigurați o ventilație bună în casă și folosiți ventilatoare sau aer condiționat pentru a menține o temperatură confortabilă.

Verificarea semnelor de supraîncălzire! Fiți atente la semnele de deshidratare (gură uscată, scutec uscat timp de mai multe ore), letargie, febră sau iritabilitate. Dacă observați semne de supraîncălzire, mutați bebelușul într-un loc mai răcoros și oferiți lichide suplimentare. Dacă starea bebelușului nu se îmbunătățește, apelați la medicul de familie, la pediatru sau la numărul unic de urgență 112.

Vezi și: Un băiețel de 5 ani a murit pe loc după ce a băut apă rece pe caniculă. Ce spun medicii | Demamici.ro

Vezi și: Când pot să scot copilul afară în perioada de caniculă? Sfatul pediatrului pentru părinți | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ținute de nota 10 pentru școală! Pokémon, piese la modă și confort în noua colecție C&A „Back to School” (P) | Demamici.ro

Noua colecție C&A „Back to School”. Fiecare început de an școlar vine la pachet cu…

5 zile

Dinții copiilor. Despre erupția, schimbarea și îngrijirea corectă a dinților de lapte, dar și a dinților definitivi (P) | Demamici.ro

Dinții copiilor. Despre erupția, schimbarea și îngrijirea corectă a dinților de lapte, dar și a…

2 săptămâni

Larisa Iordache este însărcinată. Fosta gimnastă, în culmea fericirii: „Ne simţim binecuvântaţi că ne-ai ales ca părinţi” | Demamici.ro

Larisa Iordache este însărcinată. Fosta gimnastă este în culmea fericirii și a împărtășit minunata veste…

2 săptămâni