Cum să-ți protejezi bebelușul de frig în timpul iernii! La urma urmei, este dificil să-ți ții copilul în siguranță în frig. Acestea fiind spuse, nu este imposibil. Există zeci de moduri de a-ți proteja micuțul în această iarnă. Iată tot ce trebuie să știi despre siguranța pe vreme rece.
Cuprins:
Răspunsul scurt este da: bebelușii pot ieși afară iarna. Cu toate acestea, călătoriile ar trebui să fie limitate – ca distanță și durată – deoarece bebelușii nu sunt încă capabili să-și regleze temperatura corpului.
Nou-născuții și copiii mici au, de asemenea, lipsă de grăsime corporală și au o dimensiune corporală mai mică. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, aceasta înseamnă că pot pierde căldură mai repede decât adulții.
Evitați temperaturile cu minus. Verificați întotdeauna viteza vântului. Limitați călătoriile în aer liber la 15 minute sau mai puțin și cunoașteți semnele de avertizare ale degerăturilor și hipotermiei. Fiți atenți la tremurat, tremur și/sau piele roșie sau cenușie.
Pe de altă parte, ar trebui să vă verificați în mod regulat copilul pentru a vă asigura că nu este prea fierbinte, deoarece supraîncălzirea poate duce la o erupție cutanată, disconfort și, în unele cazuri, un risc crescut de sindrom de moarte subită a sugarului. Evitați îmbrăcămintea și păturile grele și urmați regulile de somn sigur, scrie healthline.com.
Cum să-ți protejezi bebelușul de frig în timpul iernii! Ce ar trebui să poarte bebelușul tău iarna depinde de locul în care se află și de ce va face. Dacă, de exemplu, copilul tău va rămâne înăuntru, ar trebui să fie suficient o bluză cu mânecă lungă. Cu toate acestea, regula generală este că bebelușul tău ar trebui să poarte același lucru pe care l-ai purta tu confortabil, plus un strat.
După cum am menționat, dacă bebelușul tău stă înăuntru și dacă casa este caldă, un strat este, în cele mai multe cazuri, suficient, deși poate doriți să adăugați șosete și/sau mănuși de bumbac pentru a-și menține extremitățile calde.
Luați în considerare temperatura din interiorul casei și ajustați-le îmbrăcămintea după cum este necesar. Dacă sursa de căldură este fierbinte, s-ar putea să fie confortabili doar într-o piesă sau o cămașă. Dar dacă purtați pijamale groase, este bine ca și copilul să poarte pijamale groase și o vestă sau un tricou sub haine.
Dacă bebelușul tău va fi în cărucior și/sau în zăpadă pentru o perioadă prelungită de timp, trebuie să te asiguri că este cât se poate de confortabil.
Mai multe straturi subțiri îi vor menține o temperatură a corpului optimă. O căciulă le va proteja capul, iar costumele și paltoanele impermeabile pentru zăpadă sunt o opțiune bună dacă bebelușul tău va fi expus la intemperii. De asemenea, sunt recomandate mănuși, șosete și ghete.
Se pot achiziționa și huse pentru cărucior. În acest caz, îndepărtați câteva straturi de îmbrăcăminte pentru a evita supraîncălzirea.
Cum să-ți protejezi bebelușul de frig în timpul iernii! Să-ți îmbraci copilul pentru scaunul de mașină poate părea dificil. La urma urmei, Academia Americană de Pediatrie recomandă evitarea costumelor de zăpadă și a hainelor de iarnă atunci când bebelușul este prins în centuri.
Motivul pentru aceasta este siguranța în scaunul auto. Atunci când costumul de zăpadă sau haina este purtată pe scaun, curelele nu pot fi fixate strâns pe corpul bebelușului. În cazul unui accident, haina s-ar putea comprima, iar copilul ar putea aluneca din curelele mai libere, suferind răni grave.
Alegeți straturi subțiri, strânse, cum ar fi colanții și/sau jambiere în locul acelei haine voluminoase. Adăugați pantaloni și un top mai cald, cum ar fi un pulover sau o cămașă din lână, și nu uitați de șosete, căciuli, ghete și mănuși.
Odată ce bebelușul este fixat în scaun, puneți o haină sau o pătură peste curele, nu înainte de acestea. Le puteți regla oricând pentru confort odată ce bebelușul este prins în siguranță în mașină, scrie healthline.com.
Când vine vorba de ora de culcare, este posibil să greșești din cauzs precauției. Adevărul este că bebelușii dorm mai bine atunci când în cameră este mai rece. De asemenea, le reduce riscul de supraîncălzire.
Pijamalele cu totul sunt o alegere bună, la fel ca și body-urile. Înfășările și sacii de dormit pot fi folosiți pentru bebelușii mai mici dacă camera este rece și/sau dacă bebelușul preferă confortul de a fi înfășat.
Cu toate acestea, rețineți că păturile nu trebuie folosite înainte de vârsta de 12 luni. Cel mai bine este să optați pentru saci de dormit. Mai mult, nu acoperiți capul bebelușului cu căciulițe. Acestea sunt și un risc de sufocare, dar și de supraîncălzire.
Cum să-ți protejezi bebelușul de frig în timpul iernii! Temperatura ideală pentru casa ta (și camera bebelușului) variază, în funcție de ceea ce poartă – și de nivelul tău de confort. Majoritatea pediatrilor, totuși, recomandă să vă păstrați termostatul undeva între 21 și 24 de grade.
Motivul? Menținerea camerei copilului dumneavoastră la această temperatură îi va preveni supraîncălzirea și va reduce riscul de sufocare.
Cel mai bun mod de a-ți proteja copilul de vremea rea este să-l îmbraci corespunzător. O îmbrăcăminte corespunzătoare vremii de afară va ține bebelușul în siguranță și cald. Dar există și alte recomandări importante de urmat în timpul lunilor de iarnă.
Purtarea bebelușului în brațe este o modalitate excelentă de a-ți menține micuțul cald în timpul lunilor de iarnă. La urma urmei, îți poți purta copilul în propria haină, dacă este suficient de mare. Acest lucru vă permite să simțiți mai bine confortul și căldura lor.
Cu toate acestea, dacă țineți copilul iarna la piept, trebuie să fiți atenți la condiții. Suprafețele înghețate, trotuarele și drumurile pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră și a copilului dumneavoastră în caz de cădere.
De asemenea, asigurați-vă că le păstrați fața afară, liberă și că nu permiteți eșarfelor, jachetelor sau altor articole să blocheze fluxul liber de aer către micuț.
Cum să-ți protejezi bebelușul de frig în timpul iernii! Respectarea regulilor de siguranță pentru scaunele auto este imperativă în orice moment, dar mai ales în timpul iernii. De ce? Pentru că, așa cum am menționat anterior, hainele pufoase sau umflate se pot (și se vor) aplatiza în timpul unui accident – și acest lucru ar putea face ca bebelușul să fie aruncat de pe scaun și din mașină.
Pentru o siguranță optimă în scaunul de mașină, este important să:
– Evitați îmbrăcămintea voluminoasă.
– Asigurați-vă că curelele sunt strânse și plasate corespunzător.
– Depozitați scaunul auto pentru bebeluș în interior atunci când nu este utilizat. Acest lucru vă va permite suficient timp pentru a le fixa în siguranță, fără a pierde căldura corpului.
– Distanța și durata totală
Nou-născuții și copiii mici nu ar trebui să fie expuși la intemperii mai mult de 15 minute, așa că planificați-vă în consecință. Luați pauze și, dacă sunteți în oraș, asigurați-vă că vă găsiți adăpost de mai multe ori pe oră.
Vremea rece poate fi dură cu pielea bebelușului, dar nu vă temeți: există numeroase produse concepute pentru a proteja pielea sensibilă a celui mic.
– Loțiunile rehidratează pielea delicată și acționează ca o barieră.
– Cremele hidratante mențin umiditatea și opresc frigul să afecteze pielea. Băile ușoare pot fi, de asemenea, utile, mai ales că multe „amestecuri pentru bebeluși” conțin ingrediente concepute pentru a reface și rehidrata pielea.
– Untul de shea poate avea un impact uriaș asupra moliciunii pielii bebelușului tău.
– De asemenea, poate doriți să reduceți numărul de băi pe care copilul dumneavoastră le face, atâta timp cât băile fierbinți pot provoca de fapt uscăciune și iritare.
Cum să-ți protejezi bebelușul de frig în timpul iernii! În timp ce îngrijirea copilului tău în timpul iernii vine cu provocări speciale, adevărul este că – cu puțină grijă și o îmbrăcăminte adecvată – chiar și cei mai tineri membri ai familiei tale se pot bucura de acest sezon.
Vezi și: Plimbarea afara cu bebe. De ce e bine sa iesi cu el in parc chiar si cand e frig | Demamici.ro
Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…