Dana Nălbaru are un fiu de 7 ani supradotat pentru care caută profesor de fizică și chimie. Dana Nălbaru este mamă a trei copii și a recunoscut în mod public că și-a retras copiii de la școală, fiind adepta sistemului homeschooling.
Cuprins:
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur își cresc și își educă acasă cei trei copii ai lor: Sofia (16 ani) și fiul lor Kadri (7 ani) sunt copiii lor naturali, iar în urmă cu 6 ani au decis să o adopte și pe Roxana (10 ani).
Artista este atentă la nevoile fiecărui copil în parte, însă a mărturisit că fiul ei Kadri are nevoie de îndrumare specializată, mai ales că setea lui de cunoaștere o depășește acum și pe mămică.
Dana Nălbaru caută în prezent meditator la fizică și chimie pentru fiul ei, care la vârsta de 7 ani este un copil supradotat.
Kadri este mult prea avansat față de ceilalți copii, iar primele semne în acest sens au fost vizibile încă de când era copil mic. La vârsta de 3 ani scria deja alfabetul, iar la vârsta de 6 ani citea deja o carte pe zi.
„Kadri, 7 ani jumate, caută profesor de chimie și/sau fizică pentru meditații practice. Rog mesaje în privat. Mulțumesc”, a scris Dana Nălbaru pe Instagram.
Dana Nălbaru a renunțat la cariera ei pentru a se dedica în totalitate copiilor ei și a încercat să găsească cea mai potrivită metodă de educație pentru cei mici. A considerat că sistemul de învățământ românesc nu le oferă copiilor ceea ce au nevoie, așa că a preferat să îi retragă de la școală.
Evoluția lor a fost una cât se poate de bună, mai ales că micuțul Kadri a surprins-o de la o zi la alta cu abilitățile sale.
Dana Nălbaru are un fiu de 7 ani supradotat: „La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La șașe ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită.
Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere. Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.
Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, mai povestea Dana Nălbaru în urmă cu ceva timp.
Artista și-a justificat alegerea printr-o confesiune publică la acel moment, considerând că acasă copiii își pot lărgi orizonturile într-un mod personalizat, potrivit pentru aptitudinile fiecăruia și fără constrângeri de niciun fel.
„Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.
Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit.”
Copiii au avut parte și de activități extra, cursuri de karate, robotică, dansuri, pictură sau scenaristică la care au participat cu entuziasm.
„Am retras-o pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative (…) Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură. Sunt sigură că vor fi şi momente dificile, dar am încredere în noi, ca echipă şi, unde-s doi puterea creşte, nu-i aşa?
Consider, însă, că felul în care învaţă copiii în şcolile din ziua de azi naşte în ei o grămadă de frustrări care au darul de a le distruge frumuseţea interioară.
Nu spun că ceilalţi copii sunt mai puţin buni, că e greşit a merge la şcoală, nu lovesc în profesori sau mai ştiu eu ce alte interpretări ar putea cei cu rele intenţii să dea. Spun că ea nu s-a adaptat sistemului clasic de învăţământ într-un mod armonios şi că alegerea noastră are de-a face cu felul în care sistemul a afectat în sens negativ copilul nostru. Atât”, mai declara ea în urmă cu ceva timp.
Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…