De ce nu trebuie sa folosesti betisoare de urechi in igiena bebelusului | Demamici.ro

Foarte multi adulti folosesc betisoare speciale pentru igiena urechii, iar unii parinti au ales aceasta metoda de curatare si pentru copiii, bebelusii lor. Exista mai multe motive pentru care doctorii nu recomanda folosirea betisoarelor, numind aceasta practica periculoasa.

Conductul auditiv extern prezinta glande ceruminoase care secreta cerumenul. Scopul acestei substante este acela de a retine murdaria, praful si alte particule care pot determina aparitia unor probleme grave daca ajung in urechea interna.

Ceara contribuie la protejarea timpanului si a canalului auditiv. Cerumenul prezinta anumite proprietati care pot mentine PH-ul optim in interiorul urechii, prevenind dezvoltarea otitelor.

Prin consistenta sa, cerumenul captuseste urechea astfel incat canalul sa se mentina uscat si sa fie ferit de invazia microbilor. Cu alte cuvinte, ceara din ureche are rolul de autocuratare, odata cu ea eliminandu-se si resturile de piele moarta care rezulta din regenerarea pielii care captuseste urechea.

In mod normal, ceara produsa se usuca si trece singura din urechea interna in cea externa de unde va fi eliminata.

Betisoarele de urechi pot fi foarte periculoase intrucat pot impinge dopurile de ceara in profunzimea canalului auditiv si pot cauza adevarate traume. Introducand betisoare, unghiile sau alte obiecte in urechea bebelusului, exista riscul de a-l fisura.

Cum trebuie curatate urechile bebelusului?

Urechea externa se sterge cu ajutorul unui prosop moale inmuiat in apa calduta.

Numai un specialist poate determina daca urechile bebelusului tau produc ceara in exces. Daca ai dubii in ceea ce priveste sanatatea bebelusului, apeleaza la parerea medicului pediatru.

Un copil care prezinta o infectie a canalului auditiv va da de inteles parintilor ca are o problema. Cum? Se va trage de ureche, va duce mana foarte des in zona care il deranjeaza, va plange.

Cerumenul se inlatura numai in cabinetul medicului specialist daca acesta considera necesara procedura. De regula eliminarea cerumenului nu este dureroasa, insa copiii pot simti un mic disconfort.

Citeste si:

CE ESTE PAVORUL NOCTURN SI CUM SE MANIFESTA | DEMAMICI.RO

BEBELUSUL NU TREBUIE SA POARTE CACIULA IN INTERIOR. ARGUMENTE | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani: „Ce frumos bat în piept două inimi de 16 ani” | Demamici.ro

Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…

4 săptămâni

Endometrioza: simptome, metode de diagnosticare și opțiuni de tratament VIDEO | Demamici.ro

Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…

4 săptămâni

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră – interviu cu Anca Sînă Serea VIDEO (P) | Demamici.ro

Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…

o lună

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei Elena | Demamici.ro

Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…

o lună

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. O zi plină de distracție în aer liber, în Parcul Izvor din București | Demamici.ro

Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…

o lună