De la ce vârstă poate consuma un copil carne de miel? Care este vârsta potrivită pentru a introduce carnea de miel în alimentația copiilor? Mai ales că se apropie Paștele, iar friptura, drobul și ciorba din miel se numără printre cele mai populare preparate tradiționale care se pregătesc cu ocazia acestei sărbători.
Cuprins:
Cel mai bun preparat tradițional de Paște pentru copii, din carne de miel, este ciorba. Copilul ar trebui să primească un amestec de carne mărunţită, legume şi zeamă. Legumele combinate cu carnea de miel susţin digestia şi elimină o parte din dificultăţile digestive pe care acest tip de carne le poate aduce.
Mai mult, carnea de miel este o sursă importantă de seleniu, 100 de grame conţinând 50% din doză zilnică recomandată, dar şi de vitamine din grupul B, necesare în procesul de formare al globulelor roşii, prevenind anemia sau acoperind deficitul acumulat în timpul iernii.
De asemenea, carnea de miel conţine un aminoacid esenţial, mai rar întâlnit în alte alimente, care are capacitatea de a oferi organismului energia de care are nevoie pentru a funcţiona bine. În ceea ce priveşte caloriile, aceastea variază de la 200 la 300 în funcţie de cât de gras este mielul de Paşte şi de tipul de carne. Pulpele de miel au mai multe calorii, de exemplu, decât coastele.
Dacă cel mic este în etapa de hrănire cu lingurița, pasează carnea de miel suficient de bine înainte de a-i da să mănânce. În schimb, dacă urmezi o abordare de diversificare condusă de bebeluș (autodiversificare), carnea trebuie să fie în primul rând fragedă și moale, astfel încât să fie ușor de mestecat pentru gurmandul în creștere.
Opțiunile precum carnea tocată de vită, curcan, pui sau porc sunt alegeri bune la început, deoarece pot fi modelate în bucăți ușor de ținut și de mestecat de către copii. Și fâșiile de friptură sau de pui fiert moale pot funcționa, deși la început, prichindelul tău ar putea să sugă sau să roadă mai mult decât să mănânce efectiv.
Ori de câte ori este posibil, renunță la cărnurile procesate sau la cele cu adaos de conservanți sau sodiu. Apropo de sodiu, deși probabil că nici n-ai vrea să auzi de un hamburger sau o friptură fără sare, evită să adaugi acest ingredient în carnea pe care o pregătești pentru bebeluș. Nu are nevoie de ea (și nici nu va observa diferența).
Referințe:
Vezi și: Primii pași spre diversificare. Alimentația complementară – ghid OMS | Demamici.ro
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…