Dezvoltarea copilului – ce poate sa faca un bebelus la 3 luni | Demamici.ro

Dezvoltarea copilului. Bebelusul tau a implinit un sfert de anisor, iar aceasta varsta este o piatra de hotar in dezvoltarea lui. Bebelusul la 3 luni prezinta o serie de trasaturi comune, pe care cu siguranta le-ai recunoscut sau le vei recunoaste si tu.

Iata ce trebuie sa faci de acum inainte, pentru ca micutul tau sa aiba parte de o dezvoltare armonioasa.

Dezvoltarea copilului. Bebelusul la 3 luni. Functiile locomotorii si comunicarea incep sa prinda contur

De la aceasta varsta, copilul va incepe deja sa se rostogoleasca in fata si inapoi si sa isi  sustina capul din ce in ce mai bine. Probabil ai observat si ca incepe sa impinga cu piciorusele in momentul in care e pozitionat pe o suprafata tare.

Aceste impulsuri locomotorii il pregatesc pentru perioada in care va incepe sa se tarasca, iar mai apoi, sa faca primii pasi.

La nivelul mainilor, copilul va realiza tot mai multe miscari: va strange pumnii si apoi ii va deschide, va fi capabil sa duca mana la gura, dar si sa arate spre anumite obiecte.

Si expresiile faciale vor deveni tot mai pronuntate. Bebelusul va incepe sa iti zambeasca sau sa iti imite anumite gesturi. Este perioada in care puteti experimenta din plin jocul „Cucu-Bau”.

Dezvoltarea copilului – Bebelusul la 3 luni incepe sa-si recunoasca parintii

Este perioada in care copilul va incepe sa recunoasca figura materna, dar si altele familiare, pe care le vede zilnic. Acelasi lucru se intampla si la nivel auditiv.

De aceea, este recomandat ca mamicile sa ii vorbeasca bebelusului cat mai des, pentru ca vocea lor le va aduce alinare.

Schimbarile se observa si la ciclul de somn. Vor dormi mai putin, insa programul de trezire va fi ceva mai previzibil, ceea ce este un lucru bun pentru parinti. Pe durata unei zile vor dormi intre 11 si 15 ore, dintre care 3 sau 4 ore vor fi dormite la pranz, pe reprize.

Dezvoltarea copilului – Ce activitati ii capteaza interesul?

Juniorul va deveni tot mai interesat de jucariile din jurul lui, in special cele in culori vii sau cu sunete muzicale simple. Este recomandat sa incepeti sa le cititi, mai ales ca vocea voastra ii va linisti.

Alternati lectura cu gesturile simple, care sa le atraga atentia. In timpul zilei, bebelusul la 3 luni poate fi lasat sa se joace pe podea sau sa stea pe burtica, aceste pozitii fiind ideale pentru dezvoltarea lui ulterioara, cand va incepe sa se rostogolesca, dar si pentru intarirea musculaturii din jurul gatului si capului.

Share

Articole recente

Are doar 2 ani, dar lupta lui e cât o viață. Fii parte din povestea lui Achim! | Demamici.ro

Era o zi ca oricare alta. Stăteam în fața calculatorului, mirată de vremea instabilă de…

o săptămână

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE – Campionatul național de matematică pe echipe | Demamici.ro

Veștile bune la matematică se amplifică în echipă! În ARENA de joc CampioMATE. Elevii-jucători și…

2 săptămâni

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii – un nou studiu analizează „creierul de mamă” | Demamici.ro

Mommy brain. Creierul se schimbă în timpul sarcinii - un nou studiu analizează „creierul de…

2 săptămâni

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară – spațiu de acceptare și conexiune deschis tuturor | Demamici.ro

Primul festival internațional de dans incluziv și dans-terapie din țară - spațiu de acceptare și…

2 săptămâni

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și zeci de ani după naștere STUDIU | Demamici.ro

Microchimerismul fetal sau despre fenomenul prin care celulele copilului rămân în corpul mamei chiar și…

3 săptămâni

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar Social Moms VIDEO (P) | Demamici.ro

Ce părere au părinții despre sistemul de învățământ românesc? Rezultatele studiului Novakid, prezentate într-un webinar…

3 săptămâni