Drama puțin știută a lui Chef Joseph Hadad. A rămas singur cu 3 copii mici, după ce soția sa a murit la doar 42 de ani. Toată lumea îl știe pe chef Joseph Hadad drept un bucătar renumit, mereu cu zâmbetul pe buze și cu o vorbă bună pentru fiecare, însă în spatele zâmbetului său se ascunde o dramă cumplită, de care nu toată lumea știe. Chef Hadad și-a pierdut soția din cauza unei boli incurabile și a rămas să crească singur trei copii mici!
Cuprins:
Recent, în cadrul podcastului găzduit de Damian Drăghici, Joseph Haded a dezvăluit că a apelat la Mihaela Borcea pentru a o salva pe soția sa. „Mihaela Borcea, să-i dea Dumnezeu sănătate, mi-a făcut legătura cu niște doctori cunoscuți. Noi am plecat repede, în drum spre Israel. Copiii au rămas acasă. Am plecat la spital. S-au făcut niște analize. Mai încolo, după 8 zile, doctorul mi-a zis: domnule Hadad, câți copii aveți? Nu are nicio șansă. Nu a zis că are câteva zile de viață, ci m-a întrebat direct câți copii avem”, a declarat Joseph Hadad.
Celebrul chef a povestit cum a făcut tot posibilul pentru a-și salva soția din ghearele cumplitei maladii, însă, din păcate, totul a fost în zadar!
„Am vândut apartamentul, am vândut tot să rămână în viață. Am dat tot să fie în viață. Și, totuși, nu am reușit. A făcut o operație pe cap. Am luat un doctor privat pentru operația la cap. Am vrut mă dau cu capul de pereți. Doctorul a zis: Hadad, pregătește terenul”, a mai spus chef Hadad.
„Dacă eu nu eram cu picioarele pe pământ și cu creierul limpede… Îmi spuneam mereu un lucru: dacă eu nu sunt puternic, ce se întâmplă cu cei trei copii ai mei? Devin vagabonzi? M-am ținut cu dinții un an, peste un an de zile. A fost cel mai greu an din viața mea. Cel mai greu! Spre muncă, spre copii… Anul 2008. În anul 2008 a murit soția mea și după aceea, am luat totul în mâinile mele”, povestea chef Hadad, despre drama prin care a trecut, în urmă cu ceva vreme, pentru Libertatea.
„Eu aveam 48 de ani când s-a întâmplat, iar Ghila, doar 42. Am rămas văduv cu trei copii – Dor, băiatul cel mare, de 16 ani, Daniela, de 10 ani, şi Lipaz, de 3 ani şi jumătate. Eu nu ştiam să mă descurc cu copiii, eram doar cu munca şi cu adusul banilor, Ghila avea grijă de casă, de mâncare, de familie. Când a murit Ghila, am rămas singur și am fost nevoit să muncesc și mai mult și să le ofer copiilor tot ce au nevoie. Alături de ei m-am ridicat”, a mai spus Joseph Hadad.
„Am venit cu fetița aici în țară și se trezea noaptea și o striga pe mama ei! Ăsta a fost cel mai greu moment pentru mine. Striga: vreau la mama, să vină mama! Când mama a cedat, eu a trebuit să fiu și mamă și tată. Orice face tata, ca mama nu există nimeni! Mama e mamă! După ce mor părinții, va rămâne tot un gol! Un balon gol!”, a declarat Joseph Hadad, în urmă cu ceva timp.
Chef Hadad s-a învinovățit pentru moartea soției. A simțit că ar fi putut să facă mai mult, să o ducă mai devreme la doctori. Își reproșează că nu și-a dedicat suficient timp pentru a urmări problema ei de sănătate.
„Eu am fost numai cu munca şi eu sunt vinovat! Sunt vinovat! Trebuia să fi mers cu ea la doctor… A început tratamentul şi trei ani de zile a suferit. Am vândut apartamentul, am vândut maşina, am dat peste 230.000 de dolari la vremea respectivă să aduc nişte medicamente pentru ea şi nu am reuşit s-o salvez. Am rămas gol… ” a mai spus Hadad.
Timpul a trecut, iar copiii lui Chef Hadad sunt realizați. Dor (30 de ani) a studiat Afaceri și calculatoare. Daniela (25 de ani) vorbește 5 limbi străine și studiază Design comercial, iar Lipaz (18 ani) urmează cursurile unei școli private din Capitală.
Joseph Hadad s-a născut pe 7 decembrie 1959 în Ierusalim, într-o familie cu tradiție în gastronomie cu mama de origine marocană și tatăl tunisian. Încă din adolescență, Joseph a manifestat interes pentru arta culinară, iar tatăl său, bucătar pe un vas de croazieră, l-a trimis pentru 3 ani la Școala de Bucătari din Haifa.
La 19 ani, după ce a terminat școala, a făcut armata, iar după stagiul militar, s-a angajat la Dan Carmel Hotel ca ajutor de bucătar. După 3 ani, a devernit Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, în Tiberias, pentru ca în 1989 să fie promovat ca Executive Chef la faimosul King David Hotel din Ierusalim.
Apoi, a mai lucrat la Kempinski Hotel în Germania, Ritz-Carlton Hotel în Boston, Savoy Hotel în Londra și restaurante cu stele Michelin din Paris. În 1997 a devenit Executive-Chef la un restaurant celebru din București, iar în 2013 s-a lansat în industrie pe cont propriu.
Actrița Anca Dinicu a născut în secret, vedeta anunțând că a devenit mamă abia după…
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…