In plina epidemie de coronavirus, specialistii recomanda masuri de protectie adecvate, atunci cand parasim locuinta sau calatorim.
Cuprins:
Virusul COVID-19, care a pornit din China, are o perioada de incubatie de pana la 14 zile, asadar persoanele contaminte isi pot desfasura activitatile o buna perioada de timp, pana sa intre in carantina.
Organizatia Mondiala a Sanatatii inca nu a declarat raspandirea virusului ca fiind la nivel de pandemie. Prim Ministrul australian Scott Morrison a declarat, insa, recent, ca ne apropiem de acest stadiu, potrivit independent.co.uk.
In contextul starii de epidemie coronavirus, mastile chirurgicale au devenit cel mai cumparat produs de pe piata. In mijloacele de transport in comun, unii oameni au inceput sa poarte inclusiv manusi chirugicale.
Reprezentantii Metrorex au anuntat si ei ca in aceasta perioada vor incepe sa dezinfecteze mult mai des barele de metal din metrou.
Si totusi, cat de utile sunt aceste masuri impotriva coronavirus?
Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS- National Health Security) i-a informat pe oameni ca mastile si manusile chirurgicale pot fi extrem de utile intr-un spatiu restrans, cum ar fi un spital, insa exista putine dovezi ca ele te pot proteja de virusi atunci cand te expui mediului extern.
Organizatia Mondiala a Sanatatii nu le-a recomandat oamenilor sa se protejeze de coronavirus prin masti sau manusi chirugicale.
„Pentru a se proteja de COVID-19, oamenii ar trebui sa se preocupe mai degraba igiena lor, in special de cea a mainilor”, este mesajul transmis de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Departamentul de Sanatate Publica face aceeasi recomandare: igiena corecta a mainilor.
„Cel mai bun mod de a te feri de virusi este sa iti speli mainile constant cu apa calda si sapun sau sa folosesti gel dezinfectant de mai multe ori in timpul zilei.
Daca stranuti sau tusesti, acopera-ti gura cu un servetel, apoi spala-ti mainile.
Daca te-ai intors de curand dintr-o zona cu probleme, semnaleaza autoritatilor acest lucru.”
O persoana care stranuta sau care tuseste ar trebui sa pastreze o distanta de cel putin un metru fata de cei din jur.
„Atunci cand cineva stranuta sau tuseste imprastie prin expulzare un mic lichid din nasul si gura lor, iar aceste particule pot transmite virusul, inclusiv coronavirus COVID19, daca persoana este infestata”.
De asemenea, evita sa iti atingi nasul, gura sau sa te freci la ochii cu mainile, pana cand nu te-ai spalat cu apa calda si sapun.
Daca prezinti simptome de febra, tuse sau dificultati respiratorii, adreseaza-te unui medic, de urgenta.
Vezi si: Patru copii de la o gradinita din Germania, infectati cu noul coronavirus | Demamici.ro
Gemenele lui Mihai Morar au împlinit 16 ani. Mara și Cezara sunt în plină adolescență,…
Inovații și tratamente în medicina modernă: fertilizarea in vitro și managementul endometriozei. Într-o lume unde…
Din culisele unei familii numeroase. Șase copii și o mămică celebră - interviu cu Anca…
Fiica lui Mihai Găinușă a împlinit 19 ani. Mihai Găinușă, cunoscut pentru cariera sa în…
Familia Regală s-a mărit! Augustus Mihai de România, cel mai nou membru, este nepotul Principesei…
Picnic în familie by Social Moms – ediția de Halloween. Picnic în Familie, eveniment organizat…